Chirurgia mainii

Publicat: 26 Mai 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Descriere
Cele mai des intalnite operatii la nivelul mainii au loc la persoanele care prezinta leziuni, boli degenerative sau defecte din nastere. Acestea pot include si probleme legate de tendoane, nervi, vase de sange si articulatii; oase fracturate sau arsuri si taieturi. Chirurgia mainii poate avea loc in mai multe moduri, cum ar fi replantarea si transplantarea, grefarea.

Durata
De la 1 la 2 ore.

Efecte secundare
Posibilitatea unor dureri moderate pana la severe.

Recuperare
Pot fi prescrise anumite injectabile sau medicatie orala pentru a va simti mai bine dupa operatie. Suprafata de extindere si tipul de procedura determina perioada de vindecare. Puteti fi oprit din a face vreuna dintre activitatile zilnice sau doar anumite activitati si mana poate fi imobilizata in bandaje sau atele. Uneori, medicul poate recomanda o noua operatie si reabilitare pentru cresterea rezistentei si pentru o functionare corespunzatoare.

Riscuri
Posibile infectii, racirea mainilor, pierderea simturilor sau a posibilitatii miscarii mainii si degetelor, cheaguri de sange si efecte adverse la anestezie.

Rezultate
Pe termen lung, o imbunatatire a gradului de functionare si a simturilor mainii.

Tehnica
In timpul examinarilor, are loc o examinare fizica completa si se creaza un istoric medical. Doctorul va avea nevoie de informatii privind varsta, mana pe care o utilizati cel mai des, ocupatia si istoricul oricaror alte probleme asociate cu problema pe care o aveti. De asemenea, va fi necesar a oferiti detalii privind trauma sau ranile pe care le-ati avut. Chirurgia mainii va imbunatati starile fizice problematice precum sindromul canalului carpian, artrita reumatoida, boala Dupuytren si defectele congenitale. Tipul procedurii utilizate depinde de starea dvs.; oricum, medicul poate transfera piele, oase, nervi sau alte tesuturi dintr-o parte sanatoasa a corpului pentru a repara partea lezata prin grefare; exista o metoda chirurgicala prin care se poate transfera pielea alaturi de tesutul subcutanat, vasele de sange, si muschii; sau replantarea, care se mai numeste si transplantare, prin microchirurgie. Unele cazuri de chirurgie a mainii pot necesita mai mult de o singura operatie intr-o perioada mai lunga de timp.

Starea pacientului
Nu este necesara spitalizarea.

Anestezie
Locala


Citeste si despre:

Chirurgia reconstructiva Avantajele si riscurile chirurgiei plastice si reconstructive Complicatii si probleme dupa o interventie chirurgicala Pregatirea pentru interventia chirurgicala Laparoscopia – in chirurgia sterilitatii Anatomia mainii Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Infectii ale mainii Recuperarea medicala dupa o interventie chirurgicala Iti amortesc mainile? Ce afectiuni ar putea fi de vina? Cauze posibile ale mainilor reci Hipertrofia labiala - cand apelam la chirurgia cosmetica? Anestezia in diverse investigatii: endoscopii, biopsii, laparoscopii sau alte investigatii exploratorii