Chirurgia reconstructiva

Publicat: 31 Ianuarie 2008
Autor: SfatulMedicului

Informatii medicale


Traumatismele, bolile, semnele din nastere sau interventii chirurgicale ca mastectomia, toate pot lasa corpul desfigurat. Aceste probleme pot fi corectate prin chirurgia reconstructiva.

Remodelarea sau reducerea sanilor, chirurgia mainii sau piciorului, ingrijirea plagilor arse, reatasarea fragmentelor detasate din extremitati si corectiile faciale ca buza despicata, sunt numai cateva exemple. Chirurgia reconstructiva poate corecta orice leziune a corpului.

Procedura

Exista mai multe metode chirurgicale pentru a atinge rezultatele dorite. Medicul chirurg te va ajuta sa analizezi toate optiunile. Impreuna veti stabili care este cea mai buna metoda care se potriveste.

Chirurgia reconstructiva este aplicata in cazul urmatoarelor:

- Remodelarea sau reducerea sanilor: in cazul femeilor care au suferit o operatie de mastectomie sau care au sani foarte mari; si barbatii pot urma o operatie de reducere a sanilor.
- Chirurgia mainilor si picioarelor: in cazul pacientilor cu tumori (canceroase sau necanceroase), degete palmate, degete supranumerare sau sindromul de tunel carpian.
- Ingrijirea ranilor: arsuri sau taieturi severe.
- Proceduri de microchirurgie sau grefe: pentru a inlocui portiuni traumatizate ale corpului, ca de exemplu un deget pierdut prin amputatie sau un membru pierdut datorita cancerului.
- Chirurgia fetei: pentru a corecta defecte anatomice ca “buza de iepure” (un defect din nastere), ca si afectari ale respiratiei, infectii sinusale sau sforaitul.

Efecte adverse frecvente

Acestea depind de procedura utilizata. Medicul curant poate furniza mai multe informatii despre efectele adverse care pot aparea in urma interventiei chirurgicale.

Complicatii

Exista intotdeauna un risc de infectie la nivelul locului inciziei. Alte complicatii depind de tipul procedurii.

Recuperare

Vindecarea dupa astfel de procedura dureaza cateva luni. Odata externat, pacientul se va recupera acasa. Este important respectarea sfaturilor medicului in ceea ce priveste prevenirea infectarii plagii postoperatorii.

Rezultate

Acestea sunt permanente. Pot fi afectate de modificarile normale produse de procesul de imbatranire, dar modificarile structurale de baza vor ramane intacte.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

CBS Medcom Hospital
Tel: 0721936835
Timisoara, Strada Popa Sapca Nr.12

Medici

Dr. Chioibaș Raul
Estetica - CBS Medcom Hospital
Timisoara, 0721936835

Citeste si despre:

Chirurgia leziunilor de ligament incrucisat anterior - recomandari de exercitii fizice Chirurgia estetica si procedurile cosmetice Laparoscopia – in chirurgia sterilitatii Reconstructia mamara – riscuri si beneficii Mentine-ti sistemul nervos sanatos cu solutii naturale! Durere sub coaste in partea dreapta? Cand ar trebui sa te ingrijoreze durerea de ficat 5 mituri despre administrarea probioticelor vaginale Avantajele si riscurile chirurgiei plastice si reconstructive Recuperarea medicala dupa o interventie chirurgicala Repararea ranilor Cancerul mamar la barbat Remodelarea sanilor
TEST PCR
REAL TIME PCR-COVID-19
rezultat in 24h
280
249 lei