Chirurgia urechii

Publicat: 26 Mai 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Descriere
Reduce dimensiunile urechilor mari sau asaza urechile proeminente cat mai aproape de cap. Chirurgia urechii se poate face in general la copii cu varste cuprinse intre 4 si 14 ani.

Durata
2-3 ore.

Efecte secundare
Dureri, umflaturi, roseata, amorteala temporar. Pacientii sunt sfatuiti sa nu doarma pe o parte pentru a reduce presiunea asupra urechii.

Recuperare
Va puteti intoarce la activitatile zilnice: dupa 5-7 zile.
Puteti face activitate fizica intensa: dupa 1-2 luni.

Riscuri
Infectia cartilajelor, cicatricile mari ca dimensiuni, formarea unor cheaguri de sange. Nereusita in a da un aspect natural urechilor. Pot fi necesare operatii chirurgicale ulterioare.

Rezultate
De obicei permanente.

Tehnica
Tipurile de incizie sunt in functie de problema tratata si operatia se face la ambele urechi pentru rezultate optime. Una dintre tehnici, este cea in care chirurgul face o incizie in spatele urechii pentru a expune cartilajul, apoi sculpteaza cartilajul tragandu-l in spate. In mod ocazional, indeparteaza o parte de cartilaj pentru un aspect mai natural. O altea tehnica implica o incizie similara in spatele urechii, inlaturarea pielii si sunt folosite copci pentru a tine cartilajul in spate si pentru a remodela urechea fara a indeparta din cartilaj.

Starea pacientului
Cu sau fara spitalizare.

Anestezie
Generala


Citeste si despre:

Remodelarea urechii (Otoplastia) Chirurgia estetica si procedurile cosmetice Infectiile urechii Cerumenul sau dopul de ceara din urechi Durerile de urechi - cauze, simptome si tratament Microtia - defectul congenital al urechii 15 remedii simple pentru durerile de urechi Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Urechile decolate(clapauge) – cand se recomanda otoplastia Implantul cohlear - electrozi la nivelul urechii interne Hipopituitarismul Sindromul Treacher Collins Repararea ranilor Complicatiile racelii Corectia nasului (rinoplastia)