Retete pentru frumusete

Actualizat: 02 Decembrie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Rasfata-ti parul si pielea cu tratamente relaxante preparate in... bucatarie!

Bucataria este locul unde iti poti hrani corpul, dar in acelasi timp iti poti ingrji si spiritul. Cateva afine iti pot oferi un supliment energetic instant, o ceasca de ceai de musetel poate alunga stresul acumulat de-a lungul unei zile obositoare de munca. Iar daca plantele au aceste efecte asupra psihicului nostru, de ce nu ar avea aceleasi rezultate si asupra pielii, parului sau unghiilor? Pline de vitamine, minerale si antioxidanti, fructele, legumele, mierea si laptele pot hrani pielea uscata si pot oferi stralucire unui par lipsit de luciu. Partea cea mai frumoasa este ca poti prepara tu singura toate aceste remedii pentru frumusete, fara nicio dificultate.

Masti de morcovi, frisca proaspata… si multe altele! Incercati si dvs.! Specialistii spun ca si inainte femeile utilizau diverse combinatii de produse culinare pentru a se infrumuseta, deci aceste tructuri sunt testate si verificate!

Mod de preparare

Produsele de infrumusetare preparate in casa sunt indicate persoanelor cu pielea sensibila deoarece sunt lipsite de coloranti artificiali sau conservanti, acestia putand cauza iritatii ale pielii, mai ales la persoanele predispuse.

Detinand controlul absolut asupra ingredientelor utilizate aveti siguranta ca intotdeauna sunt folosite cele mai proaspete produse. O atentie sporita se cere din parte celor care sufera de alergii alimentare deoarece trebuie excluse din retetele de infrumusetare acele ingrediente cunoscute ca agenti declansatori ai unor urticarii. Daca faceti cadou celor dragi produsele preparate, nu uitati sa mentionati cu exactitate pe eticheta recipientului ingredientele folosite, in eventualitatea in care destinatarii ar suferi de alergii alimentare.

Utilizati doar vase curate, si pastrati intotdeauna produsele preparate din ingrediente perisabile la frigider.
De obicei, cele mai multe tratamente pot fi folosite doar in ziua prepararii si in ziua imediat urmatoare.

Tonifiant facial pe baza de lamaie

Aplicati tonifiantul pe fata cu o bucatica de vata sau cu dischete demachiante.

Ingrediente

• 1/2 ceasca de suc proaspat de lamaie
• Coaja rasa a unei lamai
• O ceasca de apa plata
• 2/3 ceasca alun vrajit (Hamamelis virginiana)

Se combina toate ingredientele intr-o sticla si se astupa. Se agita bine inainte utilizare. Se poate pastra o luna in frgider.

Spumant de baie cu lapte si ciocolata

Contine ingrediente bogate in acid lactic, care au rolul de a inmuia pielea. Se adauga in apa de baie pentru relaxare si pentru hidratarea pielii. Se incalzesc 3 lingurite de amestec de baie cu jumatate de ceasca de apa si 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie, si se adauga in apa de baie dupa ce cada s-a umplut.

Ingrediente

• 1 ceasca de lapte pudra degresat
• 1 ceasca pudra de cacao
• 1 ceasca praf de copt
• 2 linguri faina de porumb
• 2 linguri sos tartar
• 2 linguri scortisoara

Cum se prepara laptele de baie se combina toate ingredientele intr-un borcan si se acopera. Se poate pastra pana la 6 luni.

Exfoliant pentru picioare din capsuni

Fructele proaspete si uleiurile de fructe sunt surse pure de vitamine, antioxidanti si agenti hidratanti. Specialistii considera capsunile la fel de bune pentru piele precum sunt in alimentatie. Capsunile contin atat vitamina C cat si acid salicilic care ajuta la indepartarea stratului de celule moarte de la suprafata pielii.

Capsunile contin de asemenea foarta multa apa si nu trebuie sfaramate in blender foarte mult deoarece ceea ce vom obtine va fi prea lichid. Pentru utilizare se recomanda masarea blanda pielii, urmata de clatire si uscare.

Ingrediente
• 8 capsuni putin zdrobite
• 3 linguri de sare
• 2 linguri de ulei de masline

Prepararea exfoliantului: se combina toate ingredientele intr-un castron. Se amesteca cu blandete. Se utilizeaza imediat dupa preparare.

Masca faciala cu avocado si miere

Se recomanda in cazului tenului cu riduri; contine agenti hidratanti prin continutul crescut de acizi grasi. Mierea, un antioxidant puternic, actioneaza ca agent de umectare favorizand retentia de apa la nivelul pielii.

Aplicati amestecul pe fata timp de 10 minute. Indepartati apoi cu apa rece, apoi tamponati cu un prosop uscat.

Ingrediente
• 1 avocado copt
• 2 lingurite de iaurt simplu
• 1 si 1/2 lingurite de suc de lamaie
• 1 lingura de miere

Prepararea mastii: se amesteca cu o furculita toate ingredientele intr-un castron de marime medie, pana se obtine o pasta. Se raceste pentru 30 de minute, apoi se aplica imediat.

Masca de banane pentru par

Datorita continutului crescut de potasiu si vitamina A, bananele sunt utilizate in alimentatie pentru capacitatea lor de a reface muschii dupa un efort fizic. Utilizate sub forma de masca pentru par, bananele restabilesc stralucirea parului.
Aplicati masca pe par, acoperiti capul cu o folie de plastic si asteptati intre 15 si 30 de minute. Clatiti si spalati apoi ferm cu apa calda si sampon.

Ingrediente

• 1 banana
• 3 linguri cu maioneza
• 1 si 1/2 lingurite cu ulei de masline

Prepararea mastii: zdrobiti bananele intr-un castron pana se obtine o pasta omogena. Adaugati maioneza si uleiul si amestecati pana se obtine o crema care se va aplica imediat pe par.

Crema de maini a gradinarului

Dati o lumanare pe razatoare, pentru a obtine fulgi fini de ceara.

Ingrediente
• 1 ceasca fulgi de ceara
• 1/2 ceasca ulei de jojoba
• 2 linguri de gel de aloe vera
• 2 linguri de ulei cu vitamina E
• 1/2 ceasca uleide migdale
• 9 picaturi de ulei de menta
• 9 picaturi de ulei de portocale

Amestecati fulgii de ceara, uleiul de jojoba si gelul de aloe vera pe bain-marie (plasarea recipientului in care se fierbe/coace un aliment intr-un alt vas cu apa care se incalzeste) timp de 3 minute sau 45 de secunde in cuptorul cu microunde. Dati la o parte de pe foc si amestecati cu telul pana cand se raceste, adaugand in acest rastimp uleiul cu vitamina E, uleiul de migdale, uleiul de portocale si pe cel de menta pe masura ce compozitia incepe sa se intareasca. Se poate pastra compozitia intr-un borcan acoperit la loc intunecos si rece.

Nota: mixtura de ceara poate fi lipicioasa atunci cand se intareste, si de aceea, pentru a nu strica un vas de bucatarie, se recomanda sa preparati amestecul intr-o cana de alminiu pusa intr-un recipient pe bain-marie; dupa utilizare cana de aluminiu poate fi aruncata.

Sectiune sustinuta de: Advertisement

Citeste si despre:

8 sfaturi de la profesionisti pentru imbunatatirea aspectului pielii Detoxifiere naturala de primavara Dieta o2 BABY EXPO, Editia 34 de Primavara isi deschide portile Alopecia - caderea parului, chelia sau calvitia Despre vara si prea multe calorii Manifestul emotiilor reale - 6 vedete din Romania provocate sa arate #EmotiiReale Manichiura permanenta si semipermanenta: sfaturi pentru unghii sanatoase Microdermabraziunea Cum se trateaza dermatita in functie de severitatea afectiunii In ce consta microdermabraziunea faciala? Acidul salicilic : cum il utilizezi corect Blefaroconjunctivita si remediile sale Cheilita actinica, patologie precanceroasa a buzelor
Cere sfatul medicului ×