Acid gras

Acid organic, principalul constituent al lipidelor. Combinat cu glicerina formeaza grasimi. Acid organic, principalul constituent al lipidelor. In natura exista mai mult de 40 de acizi grasi naturali diferiti.
In organism, acizii grasi constituie, impreuna cu glucidele, o sursa primordiala de energie. Ei provin din degradarea glucidelor sau a lipidelor alimentare. O alimentatie echilibrata trebuie sa aduca cele doua tipuri de acizi grasi. Produsele lactate si carnea sunt adesea bogate in acizi grasi saturati, solizi la temperatura ambianta. Uleiurile vegetale si pestele sunt mai curand bogate in acizi grasi nesaturati: aceste alimente rancezesc in contact cu aerul.

Citeste si despre:

5 beneficii aduse sanatatii de acizii grasi Acizii grasi omega-7 Acizii grasi omega 3 De ce sunt necesari acizii grasi esentiali omega-3 Cum sa faceti machiajul sa reziste mai mult pe un ten gras Sfaturi pentru parul gras si lipsit de volum Cele mai bune tratamente alternative pentru tenul gras Ingrijirea tenului gras, cu tendinta acneica