Guvernul va continua construirea a 15 spitale regionale, in urma recomandarii Bancii Mondiale

Publicat: 09 Aprilie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Guvernul a decis miercuri, prin adoptarea unui memorandum, continuarea construirii a 15 spitale regionale de urgenta, in urma recomandarii Bancii Mondiale, a anuntat ministrul Sanatatii, Ion Bazac.

Ministrul a declarat ca Executivul a solicitat Bancii Mondiale sa efectueze un audit, care a fost finalizat saptamana trecuta. Potrivit lui Bazac, Banca Mondiala a sugerat continuarea construirii a 15 spitale. Acestea vor fi in Iasi, Neamt, Dolj, Timis, Arad, Prahova, Cluj, Bistrita-Nasaud, Constanta, regiunea Braila-Galati, Arges, Bacau, Mures, Brasov si Bucuresti. Bazac a precizat ca spitalele vor avea 400-450 de paturi, asa cum prevede norma europeana, nu 780, cum era prevazut in proiectul initial, realizat de fostul Guvern, si ca vor fi construite prin credite pe care Ministerul Finantelor le va acorda Ministerului Sanatatii incepand din semestrul al doilea.

"Numai 20% dintre spitalele din Romania corespund din punct de vedere al rezistentei seismice", a declarat Bazac. El a spus ca actuala guvernare si-a propus continuarea programelor de investitii, prin alocarea a 1 miliard de euro anual.


Citeste si despre:

Ordonanta privind organizarea si finantarea rezidentiatului Modificarea si completarea OUG nr. 115/2004 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar Infectia cu COVID-19: masuri de urmat atunci cand mergi la spital Educatia medicala continua Continuarea activitatii medicale peste varsta legala de pensionare Organizarea sistemului de educatie medicala continua pentru medicii dentisti Cum ne putem feri de infectiile din spital? Enterolactis Duo: Partenerul Ideal pentru un tranzit Intestinal regulat Ce este testosteronul si care sunt rolurile acestuia in organism? Piata farmaceutica din Romania in continua evolutie Infectiile nosocomiale - infectiile contactate in spital sau alte unitati medicale Atentie la sare! Excesul poate fi fatal Pierderea in greutate pe cale chirurgicala sau chirurgia obezitatii Medicamentul - extras din Legea privind reforma in domeniul sanatatii Planificarea vizitelor la medic pentru copilul tau Vaccinarea antigripala: importanta si eficacitatea inainte de sezonul gripelor