Testare gratuita a glicemiei pana la 31 octombrie!

Actualizat: 22 Septembrie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

La fiecare 8 secunde, o persoana moare din cauza diabetului si a complicatiilor acestuia, boala afectand un numar din ce in ce mai mare de tineri. La nivel global, aproximativ 246 milioane de persoane sufera de diabet, aceasta afectiune fiind a patra cauza de deces in tarile dezvoltate, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

In Romania prevalenata diabetului este de 9,4 % in randul populatiei adulte. De asemenea, statistici ingrijoratoare se inregistreaza in randul copiilor unde cresterea cazurilor de obezitate conduce spre riscul aparitiei precoce a diabetului. Aceste informatii sunt oferite de International Diabetes Federation.

„Tratamentul de succes al diabetului depinde in mare masura de diagnosticarea precoce a bolii, dar si de educarea continua a pacientilor, aceasta bazandu-se pe trei elemente cruciale: informarea, motivarea pacientilor si implicarea acestora in sensul urmaririi zilnice a nivelurilor glicemiei, prin intermediul unor glucometre precise si usor de folosit”, a declarat in cadrul conferintei de presa Prof. Dr. Radu Lichiardopol, Presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. ”Persoanele cu diabet pot duce o viata activa, normala, testandu-si regulat nivelul glicemiei si modificandu-si stilul de viata prin exercitii fizice si dieta adecvata.”, a continuat Prof. Dr. Lichiardopol.

Romanii isi vor putea testa glicemia gratuiti in cadrul campaniei „Fa PAS-ul corect: Controleaza DIABETUL!”. Aceasta campanie este lansata de Roche Romania Diagnostics Division si se adreseaza publicului larg si are drept obiectiv prevenire, informarea si educarea populatiei asupra diabetului zaharat de tip 2.

Proiectul a demarat in data de 29 august cu un episod pilot pe plaja din Neptun unde peste 1.000 de persoane au beneficiat de testare gratuita a glicemiei, din partea unui personal medical autorizat, precum si de sfaturi in ceea ce priveste importanta automonitorizarii si a unui stil de viata adecvat pentru persoanele cu diabet.

Campania va continua in Craiova (19 septembrie), Timisoara (26 septembrie), Cluj (10 octombrie), Iasi (24 octombrie) si se va incheia la Bucuresti in data de 31 octombrie. In aceste orase vor fi amplasate corturi unde cei interesati vor putea afla informatii despre diabet, importanta automonitorizarii zilnice a nivelurilor glicemiei si a unui stil de viata sanatos.

„Scopul acestei campanii este acela de a informa publicul larg despre importanta deosebita a automonitorizarii nivelurilor glicemiei si a unui stil de viata adecvat unei persoane cu diabet zaharat de tip 2, astfel incat sa putem avea un public educat, constient si dispus sa faca toti pasii necesari pentru a duce o viata normala”, a declarat cu ocazia evenimentului de lansare Guido Mitchell, Head of Diabetes Care, Roche Romania Diagnostics Division.

Pentru accesul unui public cat mai larg la informatiile despre diabet, dar si despre produsele de masurare a glicemiei, organizatorii campaniei lanseaza site-ul www.accu-check.ro dar si linia help-line: 0800 080 228.


Citeste si despre:

Rolul magneziului pentru sanatate Hipoglicemia Fibroza chistica sau mucoviscidoza Pancreatita cronica (Inflamatia cronica a pancreasului) Pasi de urmat cand crezi ca ai fost infectat cu coronavirus Nivelul de colesterol si modul in care difera de la barbati la femei Care sunt simptomele diabetului de tip 2 la copii? Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Diabetul si sarbatorile de iarna Spermograma: utilizari, procedura si rezultate Testele de sange si urina pentru determinarea nivelului de glicemie Investigatii si teste pentru copii, de la nastere pana la varsta de 18 ani Afectiuni cutanate in diabetul zaharat Ingrijirea copiilor diagnosticati cu diabet zaharat Programul national de diabet zaharat
Cere sfatul medicului ×