Johnson & Johnson planuieste sa testeze primul vaccin experimental impotriva COVID-19 pe 60,000 de voluntari

Actualizat: 21 August 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Johnson & Johnson planuieste sa testeze vaccinul sau experimental impotriva noului coronavirus pe 60,000 de voluntari, incepand din luna septembrie. Testele clinice vor fi conduse in 180 amplasamente din Statele Unite si alte tari, printre care Brazilia si Mexic, potrivit clinicaltrials.gov.

Aceasta este cea mai mare testare in masa a unui vaccin anti-COVID de pana acum. Producatorii rivali precum Moderna si Pfizer, au in vedere recrutarea a 30,000 de voluntari pentru testele avansate.

Johnson & Johnson foloseste, pentru dezvoltarea vaccinului anti-coronavirus, aceeasi tehnologie pe care a folosit-o in trecut, pentru dezvoltarea vaccinului impotriva Ebola, distribuit ulterior populatiei din Republica Democratica Congo, in 2019. Acesta combina materialul genetic al coronavirusului cu un adenovirus modificat, care provoaca de regula racelile la oameni.

Recent, Comisia Europeana anunta ca rezerva, in numele statelor membre, 400 milioane de doze ale viitorului vaccin impotriva noului coronavirus dezvoltat de compania farmaceutica Johnson & Johnson. In prima faza, se vor achizitiona 200 milioane de doze, apoi alta cantitate similara, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Sursa: https://www.cnbc.com/2020/08/20/coronavirus-johnson-johnson-to-start-vaccine-trial-in-september-with-60000-people.html

Noul coronavirus cel putin la fel de mortal ca virusul din 1918

Un nou studiu arata ca noul coronavirus este cel putin la fel de mortal ca virusul din 1918, care a provocat pandemia de gripa spaniola, cea mai mortala din istorie.

Studiul a comparat numarul de decese cauzate de COVID-19 cu cele din timpul gripei spaniole si potrivit rezultatelor, in primele doua luni ale pandemiei actuale, s-au inregistrat cifre similare cu cele raportate in 1918.

Pentru aceasta cercetare, expertii au adunat date referitoare la pandemia din 1918 si la cea actuala de la Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, Departamentul de Sanatate si Igiena Mentala New York si de la Biroul de Recensamant New York.

Autorii studiului au in vedere faptul ca tehnica medicala a avansat substantial din 1918, insa totodata ei subliniaza ca daca nu este tratata corespunzator, o infectie cu SARS-COV-2 poate fi comparabila sau chiar mai letala decat virusul H1N1 din 1918.

Surse: https://www.cnbc.com/2020/08/13/scientists-say-the-coronavirus-is-at-least-as-deadly-as-the-1918-flu-pandemic.html

Bilantul a depasit 76.000 de persoane infectate cu COVID-19! Alte 1,392 de noi cazuri de COVID-19 raportate in ultimele 24 de ore

Alte 1,392 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate in ultimele 24 de ore, din 25.363 teste efectuate, bilantul ajungand la 76.355, potrivit datelor publicate vineri de Grupul de Comunicare Strategica. Aproape 500 de pacienti sunt internati la terapie intensiva.

De asemenea, au fost raportate 42 de decese (25 barbati si 17 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Arges, Bihor, Braila, Brasov, Buzau, Calarasi, Caras-Severin, Constanta, Dambovita, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Mehedinti, Mures, Olt, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vaslui.

Dintre acestea, 1 deces a fost inregistrat la categoria de varsta 30-39 de ani, 2 decese la categoria de varsta 40-49 ani, 2 la categoria 50-59 ani, 13 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 8 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 16 decese la categoria de peste 80 de ani.

38 dintre decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati, un pacient decedat nu a prezentat comorbiditati, iar pentru trei pacienti decedati nu au fost raportate comorbiditati pana in prezent.

In unitatile sanitare de profil, numarul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.303. Dintre acestea, 497 sunt internate la ATI.

De la debutul pandemiei in Romania, 34.523 pacienti au fost declarati vindecati si 8.991 pacienti asimptomatici au fost externati la 10 zile dupa depistare.


Citeste si despre:

Gripa Aviara Vaccinul impotriva papiloma virusului uman a depasit asteptarile Vaccinul pentru cancerul de piele ar putea deveni realitate Vaccinul anti HPV - cui ii este recomandat, cand trebuie facut, cat timp esti protejat Vaccinarea antigripala Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Riscurile si beneficiile vaccinului antigripal Varicela - cand trebuie sa ne vaccinam Vaccinarea - act de preventie obligatoriu sau recomandat? Vaccinul HPV - tot ce trebuie sa stii Prevenirea bolilor de inima la femei