Alimente care iti ofera energie dimineata

Actualizat: 26 Iulie 2017
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Exista anumite alimente delicioase si sanatoase, care functioneaza ca un "incarcator" pentru organism.

Pentru a avea energie pe tot parcursul zilei este foarte important sa nu sariti peste micul dejun, fiindca acesta asigura un start bun pentru intreaga zi si accelereaza metabolismul.

Principalele alimente care ofera energie

Fructele. O explozie de vitamine inseamna un plus de energie si de vitalitate. Incercati sa mancati si dimineata fructe, in special piersici, banane si struguri.

Piersicile sunt asimilate foarte rapid de catre organism; ajuta la reglarea functiilor intestinale, elimina toxinele din corp, curata sangele si ofera un aport de energie.

De asemenea, strugurii au un continut ridicat de magneziu, ingredient care este implicat in procesul de transformare a glucozei din sange in energie, in timp ce bananele au in componenta lor potasiu, ingredient care ajuta la mentinerea unui nivel optim de energie.

Totodata, daca doriti sa aveti energie trebuie sa consumati zilnic kiwi, deoarece contine o cantitate mare de vitamina C.

Ouale. Galbenusul oului este bogat in complexul de vitamine B, care sunt responsabile pentru transformarea alimentelor in energie. In plus, contine si vitamina D, care mentine oasele puternice. Mai mult, galbenusul este una dintre cele mai bune surse de proteine.

Legumele. In special cele verzi contin intregul complex de vitamina B, magneziu si fier, ingrediente esentiale pentru un surplus de energie. Incercati sa consumati cat mai mult broccoli, sparanghel, dovlecei si spanac.

Cerealele. Acestea sunt indicate la fiecare mic dejun, deoarece au o cantitate ridicata de vitamina B. Aceasta vitamina este cunoscuta pentru puterea sa de a stimula functiile corpului si de a produce energie.

De aceea, este bine sa mancati in fiecare dimineata cereale simple sau cu lapte.

Cafeaua. Daca aveti nevoie de o energizare rapida, putina cafeina poate face minuni. Sunt studii care sustin ca aceasta bautura are un rol important in imbunatatirea performantei in cazul exercitiilor fizice, ceea ce inseamna ca o cafea inainte de un antrenament este excelenta.

Puteti adauga si putin lapte, in felul acesta va veti asigura un nivel optim de calciu si vitamina D pentru oase puternice, dar si de glucide pentru cresterea energiei.

Soia. Boabele de soia sunt bogate in nutrienti, in special in complexul de vitamine B si fosfor. Important de subliniat este faptul ca acest complex de vitamina B transforma carbohidratii in glucoza pentru energie.

De asemenea, contribuie si la transportul oxigenului in corp. Fosforul este implicat in transformarea alimentelor in energie si eliberarea acesteia in celule astfel incat sa fie folosita de intregul organism.

Totodata, soia furnizeaza carbohidrati, fibre si proteine pentru muschi, asa ca o puteti consuma cat mai des, inclusiv la micul dejun.

Ciocolata. La desert, puteti manca o bucatica de ciocolata, aceasta avand ca ingrediente compusi bioactivi cum ar fi tiramina si feniletilamina, doua substante care ofera energie corpului.


Citeste si despre:

Fructe care iti furnizeaza energie de dimineata Alimente sanatoase care iti dau energia de care ai nevoie Produse pe care le consumi frecvent si care iti fac rau Trezitul de dimineata te mentine slab si fericit Cele mai bune alimente pentru micul-dejun Ce poti sa prepari pentru micul dejun rapid si sanatos Idei pentru un mic-dejun sanatos si consistent Caravana Sanatatii dm, prezenta in 12 orase. Circa 1.200 de participanti au beneficiat de informatii si solutii pentru o viata echilibrata Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Sarcina - Luna a IV-a Ortorexia - dependenta de alimentatia sanatoasa Alimentatia sanatoasa pentru bolnavii de diabet tip 2 9 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa Alimentatia sanatoasa Meiul, lintea si hameiul in alimentatia sanatoasa 10 mituri despre dieta si alimentatia sanatoasa