Un mic dejun care sa contina alimente nutritive este o modalitate inteligenta de a incepe ziua. Astfel, micul dejun va va conferi senzatia de satietate pe termen lung si energie. Este important sa includeti in masa dumneavoastra de dimineata fructe, pentru a creste nivelul de energie al organismului. In plus, fructele contin fibre, vitamina C, beta-caroten si alte substante nutritive necesare organismului. Mai mult, sunt gustoase si extrem de sanatoase pentru organism.
Pentru mic dejun, puteti alege sa faceti un cocktail din mai multe fructe sanatoase, deoarece acesta va poate furniza proteine, fibre, vitamine si multe minerale diferite de care aveti nevoie pentru o sanatate optima. Puteti experimenta orice fel de combinatii de fructe pentru micul dejun.
Continutul de potasiu al acestui fruct este de trei ori mai mare deca al unei banane. Avocado contine si alte minerale esentiale, precum fier, cupru, fosfor si magneziu. Cantitatea redusa de sodiu din avocado face din acesta un fruct ideal pentru diabetici si hipoglicemici.
Avocado este, de asemenea, una dintre cele mai bogate surse de fibre (dintre fucte si chiar legume). Bogat in vitaminele A si mai ales B3 (acid folic) si antioxidanti (vitaminele E si C, calciu, fier si potasiu), avocado este un fruct minunat pentru un inceput de zi perfect. Avocado este printre cele mai bune si mai sanatoase fructe pe care le puteti consuma dimineata, intrucat va va oferi energia necesara, datorita faptului ca este bogat in fibre, niacina, tiamina, roboflavina, acid folic, zinc si multe proteine. Nu este doar un fruct sanatos este un super-aliment!
O ceasca de pepene verde contine aproximativ 12 g de carbohidrati. De aceea puteti include pepenele verde in meniul unui mic dejun care va va umple de energie. In plus, pepenele verde este compus in cea mai mare parte de apa, fiind indicat pentru a va mentine hidratati.
O ceasca de pepene verde contine aproximativ 140 g de apa. Unul din simptomele de deshidratare este oboseala. Ramaneti hidratati pentru a avea mai multa energie. Alte fructe cu contin ridicat de apa sunt grapefruitul si strugurii.
Portocala este bogata in vitamina C, acid folic si fibre. Este un fruct care ar trebui sa faca parte din masa de dimineata, pentru a imbunatati nivelul de energie din organism. Un fapt interesant despre portocala este acela ca pulpa contine mult mai putina vitamina C decat pielita alba din interior.
Atunci cand valorile fierului din organism sunt scazute, este posibil sa experimentati oboseala si slabiciune, simptome ale unei posibile anemii. Femeile sunt in special predispuse la deficit de fier, deoarece acestea pierd o cantitate importanta din acest mineral in timpul menstruatiei.
Caisele, in special cele uscate, contin fier care stimuleaza energia - pana la 4,3 mg de fier per ceasca. Acestea mai contin si carbohidrati, sursa principala de energie a organismului. O ceasca de caise contine aproape 55 g de carbohidrati. Alte fructe uscate care contin fier (in cantitati mai mici) sunt prunele si perele.
Papaya este o sursa bogata de antioxidanti si substante nutritive, cum ar fi vitaminele A, B, C si flavonoide, acid folic, acid pantotenic si potasiu, magneziu si fibre. Impreuna, aceste elemente promoveaza sanatatea sistemului cardiovascular, digestiv si imunitar.
De asemenea, acest fruct contine papaina, o enzima care ajuta in digestia proteinelor. Pe lanaga acestea, papaya contine fibre si calciu, de aceea este printre cele mai bune fructe care ar trebui consumate la micul dejun pentru imbunatatirea nivelului de energie. Papaya contine beta-caroten si poate fi mancata, fie proaspat, fie uscat. De asemenea, papaya este folosita ca ingredient in numeroase salate si sosuri dulci.
Bananele va vor umple de energie, imediat ce le consumati, deoarece acestea contin vitamine, fibre si carbohidrati. O banana contine aproximativ 27 g de glucide, fiind unul dintre cele mai bune fructe pe care sa le mancati atunci cand aveti nevoie de un supliment rapid de energie.
Merele sunt cele mai la indemana fructe pentru micul dejun si nu numai. Acestea contin vitaminele B1, B2, B6, C si antioxidanti, care sunt esentiali pentru organism in fabricarea energiei.
Merele sunt si o sursa buna de potasiu. Un mar mediu contine aproximativ 25 g de carbohidrati. In plus, coaja marului are in compozitie fibre care se digera lent, iar atunci cand merele sunt consumate in combinatie cu alte glucide, va ofera energie de lunga durata. Merele sunt ieftine si sunt disponibile pe tot parcursul anului, ceea ce le face o alegere buna pentru masa de dimineata.
Ananasul este dulce, delicios si aduce beneficii remarcabile sanatatii. Ananasul este bun pentru oase, sistem imunitar si piele. Ananasul este o sursa excelenta de vitamina C si mangan.
De asemenea, ananasul este bogat in vitaminele B1 si B6, cupru, magneziu si fibre dietetice. Manganul care se gaseste in compozitia ananasului este un mineral esential pentru producerea de energie si sanatatea oaselor din organism. In plus, ananasul contine tiamina, un alt element important pentru conversia carbohidratilor in energie.
Prunele uscate sunt o alegere excelenta pentru micul dejun, deoarece acestea au cantitati importante de carbohidrati. Sunt o sursa buna si rapida de energie pentru orice persoana activa. Prunele uscate sunt usor de transportat si pot fi mancate sub forma de gustare oriunde mergeti.
Fructele de acai sunt bogate in antioxidanti naturali si ofera destul de multa energie oricui le consuma. Aceste fructe stau la baza multor bauturi energizante pentru sportivi.
Fructele de acai contin un ulei asemenator celui de masline, care ajuta in echilibrarea colesterolului din organism si imbunatateste nivelul de energie. Este un fapt dovedit stiintific, ca sucul de acai poate creste nivelul de energie si poate fi comparat cu o bautura energizanta. In plus, sucul natural de acai nu contine zahar si este mult mai sanatos.
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.