Paracetomul nu este util in tratarea durerilor lombare

Actualizat: 25 Iulie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Desi paracetamolul este cel mai recomandat analgezic pentru tratarea durerilor de spate din zona lombara, un studiu complex derulat recent, publicat in revista de specialitate The Lancet, a descoperit ca medicamentul este inutil atat in diminuarea disconfortului, cat si in grabirea procesului de vindecare a afectiunii.

Durerile localizate in zona lombara sunt adesea tratate cu paracetamol, insa specialistii care au derulat noul studiu sustin ca analgezicul are doar efect placebo in organism, fara rezultate specifice in tratarea afectiunii sau reducerea durerilor.

Pentru a descoperi care sunt efectele paracetomului in terapia durerilor lombare, cercetatorii au realizat un experiment pe 1652 de persoane. Acestea au primit fie doze de paracetamol, fie de placebo, in mod aleatoriu, pe o perioada de patru saptamani. La sfarsitul experimentului, nu s-a constatat o imbunatatire semnificativa a afectiunii la persoanele care luasera paracetamol fata de cele care luasera placebo.

In lumina noilor descoperiri, Christopher Williams, coordonatorul studiului derulat la Universitatea din Sydney, Australia a concluzionat ca este cazul sa se reconsidere recomandarea universala de a prescrie paracetamolul ca tratament principal in tratarea lombosciaticii.


Citeste si despre:

Dureri lombare 9 lucruri pe care sa nu le mai faceti daca suferiti de dureri lombare Cum pot fi ameliorate durerile lombare? Recuperarea medicala pentru durerile lombare Cum poti trata durerile in gat in mod natural Vitamina D - cand este utila si ce efecte produce deficitul ei in corpul uman Ce este si cum tratam scleroza multipla pediatrica Imunitatea copiilor, provocarea parintilor. Cum facem fata acestei provocari? Evolutia aparaturii stomatologice: De la instrumente traditionale la tehnologii de ultima ora Ce este si cum tratam hernia diafragmatica congenitala Cum sa identifici corect si sa tratezi durerile de cap? Durerile de spate - terapii alternative Cum sa interpretati corect cauzele durerilor in gat Afectiuni lombare care necesita interventie chirurgicala Tratamentul durerii Durerea mamara (mastalgia)