TRIMOL, suspensie interna

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Prezentare

Capsule 20 mg; ct. 3 blist. 10 cps.

Compozitie

Trimol 200mg/50mg /5ml suspensie interna.
Forma de prezentare: suspensie: flacon cu 100 ml, fiecare 5 ml (o lingurita) contine 50 mg trimethoprim si 200 mg sulphametoxazol.

Actiune terapeutica

Actioneaza prin blocarea unor enzime cu rol important in metabolismul bacterian ce implica biosinteza acidului folic. Se absoarbe rapid dupa administrarea orala, are o distributie buna in tesuturi, se elimina prin urina.

Indicatii

Infectii ORL si ale tractului respirator (otite, sinuzite, amigdalite, faringite, bronite acute si cronice, bronsiectazii, pneumonii - de prima alegere in pneumonia cu pneumocystis carinii); infectii ale tractului genito-urinar (uretrita gonococica, pielita, pielonefrita, cistite acute si cronice, prostatite, infectii recurente); infectii ale tractului gastrointestinal (enterite, febra tifoida si paratifoida, dizenteria bacilara).

Contraindicatii

hipersensibilitate la sulfamide si trimethoprim; alterari ale functiei hepatice; tulburari circulatorii si insuficienta renala severa; copii prematuri si sugari; sarcina.

Doze si mod de administrare

copii: intre 6 saptamani si 5 luni: 2,5 ml (1/2 lingurita) de 2 ori/zi; intre 6 luni si 5 ani: 5 ml (o lingurita) de 2 ori/zi; intre 6-12 ani: 1 tableta de 2 ori/zi sau 10 ml de 2 ori/zi. In infectiile severe doza poate fi crescuta pana la doua tablete de 3 ori/zi (doza maxima) pentru cel mult 5 zile, sau inca 2 zile dupa disparitia simptomelor. Doza minima pentru tratamentul de lunga durata (mai mult de 2 saptamani) este de o tableta de 2 ori/zi.

Precautii

Se administreaza cu atentie la pacienti cu modificari ale functiei renale si hepatice. In aceste cazuri este indicat ca doza sa fie micsorata sau intervalul dintre administrari marit.
Reactii adverse

Este in general bine tolerat, dar unele reactii secundare ca: greturi, varsaturi, diaree, eruptii cutanate, modificari hematologice pot aparea. Acestea sunt de obicei usoare si dispar dupa oprirea terapiei.

Citeste si despre:

Implantul cohlear - electrozi la nivelul urechii interne Hemoragia interna Tratament pentru hemoroizi interni Legatura dintre aparitia alunitelor rosii si afectiunile organelor interne Vaccinul COVID si miocardita. Un interviu cu Dna Dr. Ana-Gabriela Fruntelata, medic primar medicina interna si cardiologie Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Ridicarea coapselor Pneumonia nozocomiala Masuri de precautie pentru diminuarea consecintelor dizabilitatilor Tehnici de reproducere asistata (ART) - mama surogat Top 15 alimente pentru persoanele cu insuficienta renala