Tratament pentru hemoroizi interni

Actualizat: 28 Ianuarie 2019
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Dr. Laura Ghita
Consultant medical:

Dr. Laura Ghita
Medic specialist Chirurgie Generala

Fortius Medical

Generalitati


Desi hemoroizii nu sunt foarte periculosi, au reprezentat una dintre preocuparile fiintelor umane care traiesc in zonele urbane dezvoltate. Hemoroizii sunt considerati o tulburare agresiva urbana, cauzata in principal de un stil indisciplinat de viata, de stresul oferit de munca (situatii care conduc la cresterea tensiunii arteriale mai mult decat alte conditii normale), nerespectarea igienei, dar si de alti factori declansatori.

Printre manifestarile acestei afectiuni se numara inflamarea anusului si rectului, roseata si mancarimea acestora. Tensiunea arteriala ridicata este unul dintre motivele mancarimii, durerii si uneori a sangerii.

Cum sa tratati hemoroizii interni

Exista mai multe metode alternative pentru tratarea hemoroizilor interni, dar alegerea celei corecte depinde de dimensiunea si gravitatea hemoroizilor. Pentru terapia hemoroizilor de gradul I si II medicii recomanda sa se inceapa cu abordari mai putin invazive cum ar fi autotratamentul la domiciliu.

Acesta include bai calde de sezut, de mai multe ori pe zi, in care se va folosi sare sau gheata. Laxativele si medicamentele pentru tratarea hemoroizilor care pot fi obtinute fara prescriptie medicala reprezinta o alta solutie pentru diminuarea hemoroizilor.

O alta alternativa pentru vindecarea hemoroizilor interni este aplicarea locala de unguente, creme si geluri, dar aceasta metoda nu este chiar atat de frecvent utilizata, intrucat multe dintre produsele disponibile pentru tratarea hemoroizilor pot declansa reactii alergice.

Legat de tratamentul chirurgical al hemoroizilor exista numeroase optiuni. Ligatura cu banda de cauciuc, chirurgia cu laser pentru hemoroizi, coagularea cu laser si scleroterapia sunt folosite pentru eliminarea vaselor de sange umflate si ameliorarea simptomelor.

Principiul de baza al chirurgiei este ca atunci cand fluxul de sange spre hemoroizi este obstructionat, acestia se micsoreaza si se desprind. Hemoroidectomia si hemoroidectoma capsata sunt unele dintre metodele chirurgicale de tratament ale hemoroizilor interni, in timpul carora vena afectata si tesutul din jur sunt eliminate.

Dieta pentru hemoroizii interni

- Alimente bogate in fibre - O dieta bogata in fibre ajuta la prevenirea formarii hemoroizilor interni prin evitarea incordarii din timpul eliminarii scaunului. Alimente cum ar fi fructele, legumele si cerealele integrale vor inmuia scaunele si vor contribui la cresterea volumului acestora, iar miscarile intestinale vor fi mai usoare.

- Aportul de lichide - Consumul de lichide este un factor important pentru prevenirea constipatiei si incordarii din timpul eliminarii scaunului - care pot agrava hemoroizii existenti si cresc riscul dezvotlarii mai multor hemoroizi interni. Consumati intre 6-8 pahare de apa zilnic pentru a pastra scaunele moi. Beti mai multa apa atunci cand faceti exercitii fizice sau cand temperaturile sunt ridicate. Alcoolul trebuie evitat.

- Alimente care pot predispune la formarea hemoroizilor interni - Anumite alimente pot agrava problema hemoroizilor interni. Alimentele picante si bogate in grasimi, dar si lactatele se incadreaza in aceasta categorie.

Recomandat ar fi ca acestea sa fie excluse din dieta sau sa fie consumate in cantitati mici, pana la disparitia hemoroizilor. Discutati cu medicul pentru a stabili impreuna care dintre alimente ar trebui indepartate din dieta dumneavoastra si care ar trebui sa fie consumate cu moderatie.


Citeste si despre:

Tratamente pentru hemoroizi Cel mai bun exercitiu pentru hemoroizii cu sangerare Hemoroizii - remedii naturiste Hemoroizii – Informarea pacientului Hemoroizii - tratamente alternative Hemoroizii – cand ar trebui sa consultati medicul? Hemoroizii, boala lumii moderne Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Hemoroizii la copii Cum sa tratati hemoroizii Care este legatura dintre constipatie si hemoroizi? Ligaturarea hemoroizilor cu benzi elastice Hemoroizi Hemoroizii externi trombozati Hemoroizii - simptome si cauze