TERBINAFINE, comprimate

Prospect

Publicat: 14 Aprilie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii:
Infectii fungice ale pielii produse de dermatofiti (Trichophyton, Microsporum canis si Epidermophyton floccosum). infectii ale pielii produse de levuri, in special din genul candida. Pityriasis versicolor (numai forma topica).

TERBINAFINE contine terbinafina, care este un agent antifungic. Acesta omoara fungii distrugandu-le membranele celulare. TERBINAFINE este folosit in tratamentul infectiilor fungice ale unghiilor si talpilor (piciorul atletului), pruritului inghinal si nfectiilor fungice cutanate intinse.

Ce trebuie sa stiti inainte sa luati TERBINAFINE

Nu luati TERBINAFINE -daca sunteti alergic la terbinafina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament. - daca aveti afectiuni hepatice si/sau renale severe; - daca sunteti gravida nu trebuie sa utilizati TERBINAFINE decat daca este strict necesar

Doze si mod de administrare
Oral: 250 mg, o data pe zi. Durata tratamentului variaza, in functie de indicatie si de severitatea infectiei, intre 2-6 saptamani si pina la 6 luni. Administrarea topica: 1-2 aplicatii/zi. Durata tratamentului: 1-4 saptamani.

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. 3 Doza recomandata pentru adulti si varstnici este de 250 mg o data pe zi (un comprimat de TERBINAFINE). Durata tratamentului depinde de tipul si severitatea infectiei dumneavoastra. Pentru infectii fungice cutanate intinse, TERBINAFINE se administreaza de obicei intre 2 si 6 saptamani. Pentru infectii fungice ale talpilor (piciorul atletului), ale picioarelor si interdigitale, tratamentul dureaza pana la 6 saptamani. Pentru infectii ale unghiilor de la maini, tratamentul dureaza de obicei 6 saptamani. Pentru infectii ale unghiilor de la picioare, tratamentul dureaza de obicei 12 saptamani, dar unii pacienti pot necesita tratament timp de 6 luni sau mai mult. TERBINAFINE este folosit in tratamentul infectiilor fungice ale unghiilor de la maini si picioare, ale talpilor (piciorul atletului), pruritului inghinal si infectiilor fungice cutanate intinse. Copii si adolescenti (cu varsta sub 18 ani) Nu exista informatii privind utilizarea TERBINAFINE la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani. Nu se recomanda utilizarea TERBINAFINE la copii decat daca va fi prescris de medicul dumneavoastra. Pacienti cu afectiuni hepatice sau renale Este posibil sa aveti nevoie de o doza mai scazuta, care va fi prescrisa de medicul dumneavoastra. Daca aveti impresia ca efectul TERBINAFINE este prea slab sau prea puternic, adresati-va medicul dumneavoastra sau farmacistului. Daca luati mai mult TERBINAFINE decat trebuie Daca ati luat mai multe comprimate de TERBINAFINE decat trebuia, adresati-va medicului dumneavoastra sau mergeti la cel mai apropiat spital. Simptomele supradozajului includ cefalee, greata, dureri la nivelul etajului abdominal superior si ameteli. Daca uitati sa luati TERBINAFINE Daca ati uitat sa luati un comprimat de TERBINAFINE la timp, luati-l imediat ce va aduceti aminte. Totusi, daca este timpul pentru doza urmatoare, sariti peste doza uitata si reveniti la schema de administrare obisnuita. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Daca incetati sa luati TERBINAFINE Medicul dumneavoastra va va spune cat va dura tratamentul cu TERBINAFINE. Nu opriti administrarea inainte, chiar daca va simtiti mai bine, altfel simptomele pot reveni deoarece infectia poate sa nu fie complet vindecata. S-ar putea sa fie necesare cateva saptamani de la intreruperea tratamentului pana la disparitia tuturor simptomelor. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Compozitie:

Substanta activa este terbinafina. - Celelalte componente sunt: celuloza microcristalina, hipromeloza 5cPs, croscarmeloza sodica, dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu. Cum arata TERBINAFINE si continutul ambalajului Comprimate rotunde, de culoare alba, cu fete plane, cu cate o linie de divizare pe ambele fete si pe peretii laterali si marcate pe una din fete cu ,,T de o parte si cu ,,1 de cealalta parte a acestei linii.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate. Alaptare.

Atentionari:
Pacientii cu disfunctie hepatica preexistenta stabila sau cu functie renala afectata trebuie sa primeasca 1/2 din doza interna obisnuita. crema este destinata numai uzului extern. Trebuie evitat contactul cu ochii. Cand este necesara adm. int. concomitenta cu medicamente inductoare ale metabolismului sau medicamente care inhiba citocromul P450a, poate fi necesara ajustarea dozei. Prudenta la femei insarcinate (in cazul administrarii interne).

Reactii adverse:
Dupa administrarea interna: simptome gastrointestinale (senzatie de plenitudine, inapetenta, greata, dureri abdominale usoare, diaree), reactii cutanate (eruptii, urticarie, sindrom Stevens-Johnson, necroliza epidermica toxica), tulburari ale functiei gustative, disfunctie hepato-biliara. Dupa administrarea topica: eritem local, prurit sau senzatie de usturime, reactii alergice.

Sarcina si alaptarea
TERBINAFINE nu este recomandat pentru utilizare in timpul sarcinii, cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra considera ca este absolut necesar. Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Alaptarea Terbinafina se excreta in laptele matern, prin urmare nu este recomandata administrarea de TERBINAFINE daca alaptati.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
TERBINAFINE are o influenta neglijabila asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Ambalaj
Este disponibil sub urmatoarele forme: Cutie cu 1 blister PVC-PVDC/Al cu 7 comprimate Cutie cu 1 blister PVC-PVDC/Al cu 14 comprimate Cutie cu 2 blistere PVC-PVDC/Al a cate 14 comprimate Cutie cu 6 blistere PVC-PVDC/Al a cate 7 comprimate Cutie cu 8 blistere PVC-PVDC/Al a cate 7 comprimate Cutie cu 14 blistere PVC-PVDC/Al a cate 7 comprimate Cutie cu 16 blistere PVC-PVDC/Al a cate 7 comprimate Cutie cu 1 blister PVC-PVDC/Al cu 10 comprimate Cutie cu 3 blistere PVC-PVDC/Al a cate 10 comprimate Cutie cu 5 blistere PVC-PVDC/Al a cate 10 comprimate Cutie cu 1 flacon din PEiD cu 50 comprimate Cutie cu 1 flacon din PEiD cu 100 comprimate Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
ACTAVIS GROUP Hf. Reykjavikurvegur 76-78 IS-220 Hafnarfjordur Islanda

Fabricantii : ACTAVIS GROUP Hf. Reykjavikurvegur 76-78 IS-220 Hafnarfjordur Islanda ACTAVIS Ltd. B16, Bulebel Industrial Estate Zejtun ZTN 08 Malta

Acest prospect a fost aprobat in Februarie 2015.

Forma de prezentare:
Comprimate 250 mg; cutie 2 sau 4 blist. 7 comprimate

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Aronia si sanatatea cardiovasculara: un remediu pentru hipertensiune Importanta acizilor grasi OMEGA-3 pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa