Eruptie

Aparitie, cel mai des brusca, a leziunilor cutanate sau ale mucoaselor. O eruptie poate sa fie de origine infectioasa, ca eruptiile febrile contagioase din copilarie (rujeola, scariatina etc.), erizipel, variola si zona zoster. Ea poate fi asociata infectiilor virale (cu enterovirus sau cu arbovirus), infectiilor cu rickettsii (febre exantematice) si unor boli parazitare (toxoplasmoza).

Eruptie febrila a copilului -
Aceasta aparitie la copii a leziunilor cutanate sau ale mucoaselor are cel mai des o origine infectioasa. Aparitia unei eruptii febrile la copil este un motiv frecvent de consultatie. In majoritatea cazurilor, este vorba de principalele boli infectioase susceptibile sa apara la aceasta varsta: rujeola, rubeola, megaleritem epidemic, exantem subit, scarlatina, mononucleoza infectioasa. Alte eruptii sunt legate de boli inflamatorii, ca boala lui Kawasaki, reumatismul articular acut sau boala lui Still..

Citeste si despre:

Eruptiile cutanate Eruptia dentara Miliaria - Alergia (eruptia) cauzata de caldura Patologia eruptiei dentare Eruptia polimorfa la lumina Eruptia cutanata cauzata de caldura Eruptia dintilor la copii: cand incepe si la ce trebuie sa te astepti Primii dinti la copii sau eruptia dentara Eruptia dentara – dintii temporari si permanenti