RHESONATIV, solutie injectabila

Prospect

Publicat: 11 Martie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Forma de prezentare:
Solutie injectabila cu Ig anti-D 625 U/ml; cutie x 1 f. x 1 sau 2 ml

Indicatii:
Prevenirea imunizarii Rh la femei cu Rh-negativ sau Rh-partial, in urmatoarele situatii: sarcina sau nastere a unui copil Rh-pozitiv; avort sau iminenta de avort, sarcina ectopica sau mola hidatiforma; dupa orice amniocenteza sau biopsie corionica. Tratamentul persoanelor cu Rh-negativ sau Rh-partial dupa transfuzii incompatibile in sistem Rh.

Doze si administrare:
Admnistrare intramuscular inainte de nastere: 625 UI inainte de a 12-a saptamana de sarcina sau 1250 UI dupa 12 saptamani de sarcina, pentru intreruperi de sarcina, sarcina ectopica sau mola. 1250 UI pentru celelalte indicatii. Dupa nastere: Cat mai rapid posibil, nu mai tarziu de 72 ore, 1250 UI. in cazul transfuziilor incompatibile in sistem Rh: se vor administra primitorului 1250 UI pentru fiecare 15 ml de celule rosii transfuzate, cat mai rapid posibil, nu mai tarziu de 72 ore.

Contraindicatii:
In cazul pacientilor cu deficienta plachetara severa sau cu alte tulburari de coagulare, la care injectiile intramusculare sunt contraindicate, poate fi adm. subcutanat, ca o alternativa. hipersensibilitate la medicamente care contin Ig omologe, in special la pacientii cu deficienta in iga si prezenta concomitenta de anticorpi anti iga.

Atentionari:
Dupa nastere, se administreaza mamei, si nu nou-nascutului. Se adm. la temperatura corpului, intragluteal (in muschiul fesier), pacientul fiind in pozitie culcat. Nu se utilizeaza solutii neclare sau care contin particule nedizolvate. Nu trebuie injectate in amestec cu alte produse. Dupa utilizarea Ig trebuie respectat un interval de cel putin 3 luni inainte de administrarea parenterala a unor vaccinuri cu virus viu atenuat (ex. virus urlian, rujeolic, rubeolic, combinatii ale acestora si virusul varicella-zoster). Vaccinul contra rubeolei poate fi totusi adm. in timpul perioadei mai sus mentionate, in asemenea cazuri eficienta vaccinarii ar trebui verificata prin masurarea nivelului seric de anticorpi la 8-10 saptamani dupa vaccinare. Nu este necesara respectarea unui interval de timp pentru adm. vaccinurilor orale (anti-poliomielitic si anti-febra tifoida), vaccinuri continand agenti patogeni inactivati (gripa, TBC, rabie, tuse convulsiva, hepatita virala de tip B) sau vaccinuri continand toxine bacteriene (ex. anti-difteric, tetanic si combinatiile acestora).

Reactii adverse:
La locul inj. poate surveni o inflamatie sau edem. in unele cazuri apar febra, reactii cutanate si frisoane. Rareori au fost observate reactii de greata, voma, dureri de cap si dificultati respiratorii, precum si reactii cardiovasculare sau de tip alergic/anafilactic. In rare cazuri poate aparea colaps cardio-vascular in special daca preparatul este administrata prin injectare intravenoasa. La administrarea preparatelor din sange sau plasma nu poate fi exclus complet riscul transmiterii agentilor infectiosi.

Citeste si despre:

Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic Neurodermatita Fentanil Ergotamina - aliatul impotriva migrenelor Morfina Ce afectiuni pot fi detectate cu ajutorul unui RMN cerebral Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Totul despre contraceptie – ce metoda ti se potriveste Afla care sunt cele mai sigure metode contraceptive Care sunt afectiunile pentru care se recomanda tratament homeopat 6 solutii anti-imbatranire recomandate de dermatologi De ce apar pungile de sub ochi. Afla cele mai bune solutii pentru a le combate