Paralen Baby

Prospect

Publicat: 12 Noiembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Paralen Baby contine azorubina (carmoisina E122) care poate provoca reactii alergice.
Paralen Baby contine glicerol care la peste 10 g/doza poate provoca dureri de cap, jena gastrica si diaree.
Paralen Baby contine sorbitol. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua/utiliza acest medicament
Actiune terapeutica
Paracetamolul, substanta activa din produsul Paralen Baby, amelioreaza durerea si determina scaderea temperaturii crescute a corpului. Paralen Baby este conceput pentru a fi utilizat la copii, incepand de la varsta de 3 luni, pentru a scadea febra in raceli si bolile febrile, pentru dureri de diverse etiologii, de exemplu dureri de cap, dureri de dinti sau dureri la nivelul aparatului locomotor.

Contraindicatii
Nu utilizati Paralen Baby:
Paralen Baby nu trebuie utilizat la copii cu hipersensibilitate cunoscuta la oricare dintre componentele produsului, in plus este contraindicat in bolile severe ale rinichilor sau ficatului, sau in cazul icterului acut.
Produsul nu este destinat administrarii la copii cu varsta sub 3 luni sau cu greutate corporala sub 5 kg.

Recomandari
Pentru verificarea compatibilitatii utilizarii concomitente de Paralen Baby si de alte medicamente pentru tratamentul durerii si racelii trebuie consultat medicul. Daca simptomele (febra, durere) nu cedeaza in 2 zile, sau daca se inregistreaza o agravare sau daca apar reactii neobisnuite, consultati medicul in legatura cu administrarea produsului in continuare la copil. in cazul copiilor alaptati, adresati-va imediat medicului, chiar daca produsul este utilizat pentru reducerea febrei. tratamentul nu trebui sa depaseasca durata de 3 zile, exceptand cazurile in care medicul recomanda altfel.
Utilizarea de doze mai mari decat cele recomandate se asociaza cu riscul de aparitie a unei afectiuni grave a ficatului. Administrarea la copii cu sindrom Gilbert necesita supraveghere medicala atenta.
Nu utilizati acest produs concomitent cu alte produse care contin paracetamol.
In cazul utilizarii unui tratament cu anticoagulante orale concomitent cu administrarea de paracetamol in doze mari este necesar sa mergeti la medic pentru efectuarea unor analize de sange.
In caz de supradozaj sau in cazul ingestiei accidentale de suspensie de catre un copil, adresati-va imediat medicului.
Sarcina si alaptarea
Produsul este destinat administrarii la copii.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Produsul este destinat administrarii la copii.
Nu se modifica capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Mod de administrare
Administrarea de Paralen Baby la copii se face in functie de masa corporala, dupa cum urmeaza:
Administrare de 3-4 ori pe zi
- copii cu greutate intre 5 si 7 kg: 1/2 de lingura
- copii cu greutate intre 7 si 10 kg: 3/4 de lingura
- copii cu greutate intre 10 si 15 kg: 1 lingura
- copii cu greutate intre 15 si 20 kg: 1 lingura si1/2
Administrare de cel mult 3 ori pe zi
- copii cu greutate intre 20 si 25 kg: 2 linguri
- copii cu greutate intre 25 si 30 kg: 2 linguri si 1/2

Paralen Baby trebuie administrat la nevoie la copii cu greutate corporala de pana la 20 kg de 3-4 ori pe zi, iar la copii cu greutate corporala peste 20 kg, de cel mult trei ori pe zi, la intervale de cel putin 6 ore. La copiii cu greutate corporala peste 30 kg, volumul mare al dozei poate sa nu fie tolerat prea bine si, de aceea, este mai adecvata utilizarea altei forme de dozaj a acestui produs.
Dupa inghitirea suspensiei, beti o cantitate suficienta de lichid neiritant. Pentru masurarea dozei este atasata o lingura cu doua semne care indica 1/4 (=1/4 din lingura corespunde la 1,25 ml) respectiv 1/2 (=1/2 din lingura corespunde la 2,5 ml); lingura plina contine 5 ml.
Agitati bine suspensia (aproximativ 5 secunde) inainte de administrarea fiecarei doze.
Reactii adverse
Medicamentul este in general bine suportat, insa, ca si in cazul altor medicamente, pot sa apara reactii adverse nedorite. Anumite persoane pot fi alergice la medicamente. Daca oricare din urmatoarele simptome sunt observate la scurt timp dupa administrarea medicamentului opriti tratamentul si contactati imediat medicul:
- eruptii cutanate sau alte reactii alergice;
- copilul care a folosit medicamentul arata semne neobisnuite de oboseala;
- apar vanatai sau sangerari neasteptate;
- copilul sufera de infectii (inclusiv raceala), mai mult decat in mod obisnuit.
Utilizarea pe termen lung a preparatelor cu paracetamol poate determina afectarea ficatului si/sau rinichiului.
Daca vreunul dintre efectele nedorite devine grav sau daca observati orice efect nedorit nementionat in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Citeste si despre:

BABY EXPO, Editia 34 de Primavara isi deschide portile Asigurarea sanatatii si sigurantei de la nastere pana la varsta de 2 ani Diferenta dintre depresia si psihoza postpartum Influenta aspirinei asupra fertilitatii feminine De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Sfaturi pentru ca bebelusul sa doarma linistit! Depresia post-partum Cocaina Diabetul zaharat insulino-dependent (DZ de tip I) la copii Depresia postpartum - de ce apare si cum poate fi invinsa?