PACLITAXEL, concentratie pentru soutie perfuzabila

Prospect

Publicat: 11 Martie 2010 | Actualizat: 23 Aprilie 2021

Forma de prezentare:
Concentratie pentru solutie perfuzabila 6 mg/ml; cutie x 1 flacon x 5, 16,7 sau 50 ml

Indicatii:
Cancer pulmonar non-microcelular (cu celule non small NSCLC). cancer ovarian. Cancer mamar. Sarcom Kaposi la pacientii cu sindrom de imunodeficienta.

Doze si administrare:
Premedicatie: dexametazona 20 mg oral (sau echivalentul) cu 12 si 6 ore inainte de paclitaxel, difenhidramina 50 mg intravenos cu 30-60 min inainte si cimetidina (300 mg) sau ranitidina (50 mg) intravenos cu 30-60 minute inainte. Tratamentul de prima linie al cancerului ovarian: 135 mg/m2, in perfuzie 24 h, urmat de cisplatin 75 mg/m2, la 3 saptamana tratamentul de linia a doua al cancerului ovarian si mamar: 175 mg/m2 in perfuzie 3 h la un interval de 3 saptamana tratamentul de prima linie al NSCLC: 175 mg/m2 in perfuzie de 3 h, urmata de un compus de platina, la un interval de 3 saptamana tratamentul sarcomului Kaposi la pacientii cu sindrom de imunodeficienta: 135 mg/m2 in perfuzie de 3 h la un interval de 3 saptamana sau 100 mg/m2 in perfuzie de 3 h la interval de 2 saptamani.

Contraindicatii:
Reactii de hipersensibilitate severa la paclitaxel. neutropenie, sub 1500/mm3 (sub 1000/mm3 la pacientii cu sarcom kaposi). Sarcina si alaptare.

Atentionari:
Administrarea sub supraveghere medicala, cu trusa antisoc la indemana. In cazul reactiilor grave de hipersensibilitate, se va intrerupe imediat perfuzia si se va incepe tratamentul simptomatic. Examene hematologice frecvente; nu se administreaza daca neutrofilele < 1500/mm3 si trombocitele sub 100000/mm3. In caz de neutropenie severa sau neuropatie periferica severa dozele se reduc cu 20%.

Reactii adverse:
Neutropenie severa cel putin 7 zile, infectii oportuniste. trombocitopenie. Anemie. Reactii de hipersensibilitate severa cu posibila evolutie letala. Modificari ale ecg. hipertensiune arteriala, manifestari trombotice severe, hipertensiune arteriala asociata cu soc septic, cardiomiopatie si tahicardie asociate cu febra. crize epileptice, encefalopatie, tulburari de vedere, neuropatie vegetativa si motorie cu ileus paralitic. Alopecie. Greata, varsaturi, diaree si mucozite, obstructie intenstinala, perforatii si tromboza mezenterica. Cresteri marcante ale AST, fosfatazei alcaline sau bilirubinei. Necroza si encefalopatie hepatica. Crestere reversibila a creatininei serice. Reactii locale - edem, durere, eritem si induratie; ocazional, extravazarea poate duce la celulita.

Citeste si despre:

Cerinte minime de securitate si sanatate referitoare la asistenta medicala la bordul navelor Interventiile chirurgicale la nivelul sinusurilor - recomandari pentru pacienti Medicamentele pentru disfunctia erectila au efecte benefice si pe alte tesuturi si organe Exercitiile fizice - beneficiu pentru organism si piele Otetul de mere: remediu natural pentru o viata mai sanatoasa! 4 Ingrediente Benefice pentru Pregatirea unui Corp de Vara Infectii Urinare Dese? Cum poti sa-ti calculezi riscul unei noi infectii urinare Alimentatia sanatoasa pentru bolnavii de diabet tip 2 5 tratamente surprinzatoare pentru acnee Fumatul pasiv, o amenintare pentru sanatate Cele mai bune biberoane pentru bebelusi Ardeiul iute, beneficii pentru sanatate
Cere sfatul medicului ×