MOLDAMIN 1.200.000 UI, flacon injectabil

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Moldamin si pentru ce se utilizeaza

Actiune terapeutica
Moldaminul este o penicilina cu actiune prelungita, pentru administrare parenterala. Spectrul sau de actiune este asemanator cu al penicilinei G potasice cristalizate. Datorita solubilitatii sale scazute, Moldamin se resoarbe lent, asigurand o penicilinemie prelungita, dar cu valori joase. De aceea, preparatul este eficient mai ales in infectiile cu germeni foarte sensibili si constant sensibili la penicilina; ca streptococul beta-hemolitic si treponema pallidum. Cantitatea dintr-un flacon de Moldamin de 1200000 UI, asigura un nivel sanguin eficace, in functie de indicatii si de bolnav.

Indicatii

Mod de administrare

Infectii streptococice: La copii intre 7 si 15 ani se administreaza 1 flacon de 1200000 UI; medicul va aprecia daca mai este indicat un al doilea flacon dupa 3-4-7 zile. La adulti se vor utiliza 1-2 flacoane de 1200000 UI la 7-14 zile.

Profilaxia reumatismului Sokolski-Bouillaud: la copii intre 7 si 15 ani - 1 flacon de 1200000 UI la 14-21 zile, in functie de greutate si bolnav. La adulti se recomanda sa se administreze 1 flacon de 1200000 UI la 10-12 zile, in functie de penicilinemie.

Sifilis: in primele 2 zile de tratament se va injecta zilnic cate 1 flacon de 1200000 UI, iar apoi cate 1 flacon la 4-5 zile, pana la realizarea dozei totale indicate. Moldamin se injecteaza profund intramuscular.

Modul de preparare a suspensiei apoase: se agita flaconul pentru a dispersa bine pulberea. Se sterge cu alcool dopul flaconului si se perforeaza foarte incet cu un ac de seringa sterilizat, lasand aerul sa patrunda in flacon. Cu un alt ac, de asemenea sterilizat, adaptat la o seringa sterilizata, se extrag 5 ml dintr-o fiola de apa distilata si se introduc in flacon. Se desface apoi seringa de ac, ambele ace ramanand in dop. Se agita puternic flaconul, pentru omogenizarea suspensiei. Se adapteaza seringa la acul (10x10 mm) cu care se face injectia, se introduc 6 cm3. de aer, se rastoarna flaconul si se aspira suspensia.

Atentionari si precautii

Contraindicatii
Toti indivizii sensibili la penicilina; infectiile cu germeni penicilino-sensibili, care necesita niveluri sanguine ridicate si in care se va folosi o penicilina "acuta"; Copii sub 3 ani.

Masuri de precautie
Administrarea Moldaminului de 1200000 UI nu se recomanda la copii intre 3 si 7 ani, masa musculara a acestora fiind mica. La aceasta grupa de varsta se va prefera Moldamin de 600000 UI La copiii si adolescentii cu cardiopatii reumatisme grave se va prefera Moldamin de 600000 UI sau Penicilina V.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Moldamin nu are efect asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Chiar daca injectiile se fac corect, profund si strict intramuscular, pot aparea unele reactii proprii acestei forme de penicilina.

Incidente: durerea la locul injectarii este de obicei moderata si dispare in cateva ore. Febra nu este exceptionala, insotind obisnuit reactiile dureroase prelungite; ea dispare dupa cel mult 24 de ore. In caz de reaparitie a febrei la injectiile urmatoare se va reduce doza la 600000 UI, scurtandu-se intervalul de timp dintre injectii. Daca reactia febrila persista se impune trecerea la administrarea de Penicilina V.

Mai pot aparea: eruptii de intensitate mica, urticarie, edem angioneurotic discret si trecator (rar). Accidente: extrem de rare. Hemoragii si necroze loco-regionale, indeosebi la copii intre 3 si 7 ani mai ales in cursul profilaxiei reumatismului Bouillaud, generate uneori de injectarea intravasculara.

Soc anafilactic brutal, tulburari de ritm cardiac, semne de ischemie - leziune coronariana - la copiii si adolescentii cu cardiopatii reumatice grave si in cursul profilaxiei reumatismului Bouillaud. Edem angio-neurotic sever, un sindrom asemanator bolii serului.

Cum se pastreaza Moldamin

Moldamin se pastreaza in ambalaj original, la adapost de caldura si umiditate, la temperaturi sub 25 grade C. A nu se lasa la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Continut
Substanta activa este benzatin benzilpenicilina. Un flacon cu pulbere contine benzatin benzilpenicilina 1200000 U.I.
Celelalte componente sunt: lecitina, citrat de sodiu.

Ambalaj
Moldamin se prezinta sub forma de pulbere de culoare alba.
Un flacon din sticla incolora, capacitatea 10 ml, inchis cu dop din cauciuc sigilat cu capsa din aluminiu, continand pulbere pentru suspensie injectabila i.m.

Cutie cu 50 flacoane din sticla incolora, capacitate 10 ml, inchise cu dop din cauciuc sigilat cu capsa din aluminiu, continand pulbere pentru suspensie injectabila i.m.
Cutie cu 100 flacoane din sticla incolora, capacitate 10 ml, inchise cu dop din cauciuc sigilat cu capsa din aluminiu continand pulbere pentru suspensie injectabila i.m.

Producatorul
Antibiotice SA
Str. Valea Lupului nr. 1, 707410 Iasi, Romania

Citeste si despre:

Diagnosticarea infectiilor cu HPV si preventia cancerului de col uterin Explorarea bolilor rare pulmonare: prezentare, diagnostic si tratament Tusea convulsiva la copii: ce trebuie sa stii Poliartrita reumatoida Program national de asistenta medicala, psihologica si sociala a consumatorilor de droguri - 2009-2012 Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Strategii de prevenire a gripei Tot ce trebuie sa stiti despre gripa Efectele radiatiilor ultraviolete asupra sanatatii 8 moduri prin care grasimea in exces poate conduce la deces Febra tifoida