INOCOR, solutie injectabila
Prospect
Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Indicatii terapeutice Amrinona este recomandata pentru
tratamentul intravenos pe termen scurt al
insuficientei cardiace.
Mod de administrarePentru administrarea Amrinonei este recomandata urmatoarea procedura: incepeti tratamentul cu o doza de atac de 0,75 mg/kg, injectata lent, in 23 minute. Continuati tratamentul cu o perfuzie de intretinere avand intre 5 si 10 mg/kg/min. In functie de raspunsul clinic, se poate injecta un bolus suplimentar de 0,75 mg/kg, dupa 30 de minute de la inceperea tratamentului. Viteza de perfuzare este de obicei cuprinsa intre 5 si 10 mg/kg/min, astfel incat doza zilnica totala recomandata (inclusiv doza de incarcare) nu depaseste 10 mg/kg. Un numar limitat dintre pacientii la care au fost studiate doze mai mari au suportat doze pana la 18 mg/kg/zi pentru o durata de tratament mai scurta.Dozele de atac de Amrinona lactat trebuie administrate din solutia ca atare (nediluata). Perfuziile de Amrinona lactat pot fi diluate in solutie salina normala sau seminormala pana la concentratii cuprinse intre 1 si 3 mg/ml. Amrinona lactat nu trebuie diluata inainte de injectare cu solutii continand dextroza (glucoza). Cu toate acestea, Amrinona poate fi injectata intr-o perfuzie instalata cu dextroza (glucoza), printr-un racord in Y sau, daca se prefera, direct in tubulatura. Dupa diluare, solutia trebuie folosita in 24 de ore. Furosemid (sau bumetanid, un compus inrudit chimic) nu trebuie administrat in linia intravenoasa care contine Amrinona lactat.
ContraindicatiiSunteti hipersensibil la Amrinona sau la unul dintre excipienti. Amrinona poate agrava anumite afectiuni, de aceea trebuie sa informati medicul dvs. despre orice suferinta, actuala sau anterioara. Utilizarea Amrinonei in timpul fazei acute a infarctului de miocard trebuie intreprinsa numai sub supraveghere atenta. Amrinona nu trebuie folosita in locul procedurilor chirurgicale in cazurile de maladie valvulara obstructiva severa aortica sau pulmonara sau de stenoza subaortica hipertrofica. Deoarece pot aparea hipotensiune, tahicardie sau
tulburari de ritm cardiac (
aritmii supraventriculare si ventriculare, flutter sau
fibrilatie atriala), Amrinona trebuie administrata sub monitorizarea atenta a
presiunii arteriale si a
frecventei cardiace. In mod special trebuie sa informati medicul daca urmati simultan un tratament cu diuretice. In timpul tratamentului cu Amrinona se vor efectua analize sanguine pentru a supraveghea functia renala, numarul de trombocite si functia hepatica. Amrinona va fi folosita la copii numai daca beneficiul potential depaseste orice risc potential.
PrecautiiSarcina si alaptare: Amrinona va fi prescrisa
femeilor insarcinate sau care
alapteaza numai daca beneficiul potential depaseste orice risc potential pentru
fetus. Amrinona este destinata strict administrarii intravenoase, in spital.
Reactii adverseIn timpul tratamentului cu Amrinona pot aparea efecte adverse. Urmatoarele manifestari au fost raportate: Manifestari
cardiovasculare, cum ar fi
tulburari de ritm cardiac (
aritmii ventriculare si supraventriculare) sau
hipotensiune. Tulburari sanguine, in special
trombocitopenie (
reducerea numarului de
trombocite).
tulburari gastrointestinale, inclusiv greata si varsaturi, durere abdominala, diaree sau anorexie. Tulburari hepatice sau renale, cum ar fi anomalii ale testelor functionale hepatice sau renale. Reactii de hipersensibilitate (alergie). Alte efecte adverse, inclusiv cefalee, febra, reactii locale la locul injectarii. Semnalati medicului dvs. orice efect nedorit care nu a fost mentionat in acest prospect. Supradozarea Amrinonei lactat poate produce hipotensiune si aritmii cardiace. In acesta situatie trebuie imediat intrerupta administrarea pana la revenirea completa, apoi reluata cu o viteza mai mica, daca reluarea se considera necesara.