Hipotensiune arteriala

Scadere a tensiunii arteriale. hipotensiunea arteriala este caracterizata prin scaderea presiunii sistolice sub 10 centimetri de mercur. Unele persoane avand un sistem cardiovascular normal au totusi o tensiune arteriala mai mica decat media (aceasta fiind in relatie cu fiecare varsta a vietii). Termenul de hipotensiune arteriala este, in general, rezervat la cazurile in care tensiunea arteriala scade pana la punctul de a antrena ameteli si lesinuri.

Cauze - O hipotensiune arteriala se observa la bolnavii foarte slabiti, la cei atinsi de denutritie, imobilizatii la pat sau cei care nu fac vreun efort. O hipotensiune acuta (survenita brusc) poate fi urmarea unor rani grave sau unei hemoragii interne cu pierdere mare de sange, antrenand o scadere a volumului sangvin circulant, a unei intoxicatii acute (alcool, de exemplu) sau a unei stari de soc. Un infarct miocardic, o boala infectioasa, o alergie majora (intepatura de insecta, muscatura de sarpe, chiar un medicament) pot fi responsabile de hipotensiune.

Citeste si despre:

Hipotensiunea arteriala la varstnici – o problema la fel de importanta ca si hipertensiunea arteriala? 6 remedii casnice pentru hipotensiunea arteriala Recomandari pentru persoanele cu hipotensiune arteriala Hipotensiunea arteriala Hipotensiunea arteriala si hipertensiunea arteriala Hipotensiunea ortostatica Ischemia arteriala periferica Boala arteriala periferica a membrelor inferioare Tensiunea arteriala Cum sa iti monitorizezi tensiunea arteriala acasa la tine