Indicatii
In distrofiile sugarului, in boala diareica acuta si cronica, in sindroamele de malabsorbtie de etiologie diversa, in echilibrarea nutritionala pre- si postoperatorie, malnutritie,arsuri, nefroze, ca suplimentare proteica la gravide si varstnici. In dieta copilului sau adultului poate fi incorporat ca suplimentare proteica in lapte, supe, pireuri, calculandu-se necesarul proteic in functie de caz.
Dizolvarea Caseolactului se face intr-o cantitate minima de apa (1 g pulbere la 5 ml apa) care in prealabil a fost fiarta impreuna cu zaharul sau glucoza necesara si racita la 37 grade C. Produsul astfel preparat se consuma imediat. Se poate prepara o cantitate mai mare, pentru mai multe mese, cu conditia ca pastrarea sa se faca la frigider (2-6 grade C) intr-un vas bine inchis.
Compozitie
Produs dietetic hiperproteic, fara lactoza, continand:
- proteine: 60 g
- glucide: 25 g
- lipide: 1-3 g
- saruri minerale: 8 g
- vitamine: 0,15 g
- apa: 5 g
(pentru 100 g pulbere) (cutie a 250 g).
100 g pulbere de Caseolact contin echivalentul a 340 de calorii sau 60 g proteine.