ATROPINOL, solutie oftalmica

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Atropinol si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Atropinolul realizeaza o dilatare puternica si de durata a pupilei si o contractie a muschiului ciliar ce conduce la o modificare a reactiei de acomodare. Preparatul este neiritant si bine suportat.
Atentie! Acest medicament influenteaza performanta vederii chiar si in cazul utilizarii lui conform prescriptiei medicale si, deci, posibilitatea de reactie a conducatorului auto si a celor care utilizeaza diverse masini. Exista pericolul de orbire. Poate fi utilizat cel mult o luna dupa deschiderea flaconului. Acest medicament nu trebuie utilizat dupa expirarea termenului de valabilitate. A se pastra ferit de copii!
Pentru punerea irisului si a corpilor ciliari in pozitie de repaus in cursul inflamatiilor acute si cronice ale acestora, ale corneei cat si ale tesutului vascularizat (Uvea); in leziuni si la reducerea unor cicatrice ale irisului (Synechien); pentru scopuri diagnostice (determinarea refractiei) si in tratamentul strabismului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Sensibilitate fata de una din componente, glaucom, rinita uscata. Trebuie utilizat cu multa atentie la sugari si copii mici, la persoane cu tulburari de mictiune cu formare de urina reziduala, tahiaritmie, megacolon, edem pulmonar acut.

Reactii adverse posibile

Prin afectarea acomodarii produce tulburari de vedere; poate declansa o criza de glaucom in cazurile cu unghi inchis. Trebuie tinut cont de posibile actiuni sistemice (uscaciunea gurii, hiposecretia glandelor sudoripare, eritem, tahicardie, tulburari de mictiune, tulburari psihice).

Informatii suplimentare

Compozitie

Substanta activa: atropina. 1 g solutie uleioasa contine 10 mg atropina, principiu activ, Alte substante active: 0,002 mg clorura de cetalconiu (conservant); componente auxiliare: ulei de ricin, acid stearic.

Ambalaj

Atropinol colir, ambalaj original flacon picator cu 10 ml.

Citeste si despre:

Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Cum sa ne protejam ochii in sezonul alergiilor Ambliopia Orjeletul si Salazionul Conjunctivita - cauze, simptome, tratament Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Alergiile cauzate de animalele de companie Care sunt afectiunile pentru care se recomanda tratament homeopat 4 solutii pentru un somn lung si odihnitor 10 solutii eficiente pentru combaterea congestiei nazale 6 solutii anti-imbatranire recomandate de dermatologi
Cere sfatul medicului ×