Apendicectomie

Ablatia chirurgicala a apendicelui.
Apendicectomia este practicata in caz de apendicita pentru a preveni ruptura apendicelui inflamat, care ar provoca o peritonita sau un abces abdominal.

Desfasurare - apendicectomia se efectueaza prin incizarea chirurgicala a abdomenului sau, mai recent, prin celoscopie. Incizia, oblica sau transversala, este practicata in dreapta abdomenului, in fosa iliaca. In general, i se permite pacientului sa bea si sa manance la 24 ore de la interventie.
Abcesele apendiculare sunt drenate si apendicele este indepartat fie imediat, fie mai tarziu. In caz de peritonita, apendicectomiei i se asociaza o curatire si un drenaj al cavitatii peritoneale.

Complicatii - apendicectomia expune la mai multe complicatii, exceptionale, ca desfacerea bontului sau peritonita postoperatorie a copilului (sau peritonita de a cincea zi), sau mai frecvente, ca abcesul peretelui, dar, in majoritatea cazurilor, este o operatie benigna care necesita de la doua la sase zile de spitalizare si o scurta convalescenta.

Citeste si despre:

Se efectueaza apendicectomia si amigdalectomia prea des? Apendicectomia - operatia de apendicita Alimente recomandate dupa operatia de apendicita Cum functioneaza apendicele? Diverticulul Meckel Pierderea unei sarcini si moartea neonatala Apendicita Tratamentul tumorilor carcinoide gastrointestinale: Informatii pentru pacient Dictionar medical de confuzii in bolile digestive 20 de cauze ale durerilor pelvine
Cere sfatul medicului ×