Un nou vaccin oral impotriva holerei ofera o protectie mai indelungata

Actualizat: 18 Octombrie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

In urma unui studiu realizat de cercetatorii de la International Vaccine Institute, din Seul, impreuna cu cei de la National Institute of Cholera and Enteric Diseases, India, s-a descoperit ca vaccinul oral impotriva holerei (Shanchol) ofera o protectie mai indelungata , de pana la 5 ani impotriva infectiei bacteriene.

Holera este o boala grava si fatala, care cauzeaza diaree acuta si deshidratare intensa. Se transmite prin ingerarea apei sau alimentelor contaminate si este raspandita in special in tarile slab dezvoltare.

Desi in prezent exista imunizari impotriva holerei, cercetatorii indieni si japonezi care au lucrat la studiu au demonstrat ca varianta orala nou descoperita a prezentat o eficienta cu pana la 66% mai crescuta fata de alte vaccinuri, oferind o protectie cu 5 ani mai mare decat alte vaccinuri.

Potrivit specialistilor, vaccinul este sigur, usor de administrat si are costuri foarte reduse, putand deveni, in scurt timp un instrument util si puternic pentru prevenirea si controlarea cazurilor de raspandire a holerei in tarile slab dezvoltate si nu numai.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Citeste si despre:

Un nou tip de ecografie ar putea detecta cancerul mai eficient Vaccinarea - drept sau obligativitate? Vaccinul antigripal. Afla cum te protejezi de gripa sezoniera Cand trebuie facut vaccinul antigripal? Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Conceptii gresite despre vaccinare Ratele de succes FIV – Efectele varstei asupra fertilitatii Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate Sexul oral si bolile cu transmitere sexuala Tot ce trebuie sa stii despre Rezonanta Magnetica Nucleara (RMN) Scurgerea lichidului cefalorahidian Malformatii cardiace congenitale Sarcina - Prima luna 8 remedii antivirale naturale in lupta cu bolile, tulburarile de memorie si cancerul Ghid rapid pentru ameliorarea alergiilor