Antiviralele sunt printre cele mai noi substante naturale, care actioneaza impotriva unora dintre boli mult mai eficient decat antioxidantii. Aceste substante sustin functia sistemului imunitar si pot sta la baza tratamentelor a diverse afectiuni sau pentru a contracara virusurile care cauzeaza diverse maladii. Orice persoana trebuie sa consume produse alimentare care contin antivirale in fiecare zi, indiferent de varsta, datorita calitatilor lor speciale care contribuie la stimularea proprietatilor sistemului imunitar. Oricine poate acumula antivirale fie din dieta de zi cu zi, fie prin consumul de suplimente naturale conform instructiunilor de pe eticheta.
Iata 8 surse de antivirale naturale:
Este un condiment care contine curcumin, ce are in compozitie antivirale, are rol antiinflamator si ajuta la prevenirea multor boli care pot fi fatale precum Parkinson, cancerul si artrita. Cercetatorii de la Universitatea California, au descoperit ca printre rolurile pe care le are curcuminul este si faptul ca acesta poate intarzia evolutia bolii Alzheimer prin incetinirea procesului de formare a placilor de amiloid in creier.
Curcuminul se pare ca previne dezvoltarea si raspandirea mai multor tipuri de cancer, inclusiv: cancerul de san, colon si melanomul. Studii suplimentare au relationat riscul redus de aparitie a leucemiei si a cancerului de colon la populatiile care includ in dieta lor cantitati semnificative de tumeric. De asemenea, consumul plantei poate amana progresia leziunilor hepatice care pot determina, uneori, chiar si ciroza.
Curcuma poate fi utilizata in diverse feluri de mancaruri sub forma de condiment sau poate fi consumata ca si supliment alimentar. In acest ultim caz, in administrare, se va tine cont de sfatul medicului sau de instructiunile de pe eticheta.
Aceasta planta imbunatateste functia creierului, circulatia sanguina si scade riscul declansarii cancerului, potrivit mai multor studii. Oamenii de stiinta din California si Japonia au constatat ca rozmarinul contine acid carnosic, substanta care poate proteja creierul de actiunea radicalilor liberi si previne producerea accidentelor vasculare cerebrale si a bolilor neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer.
In urma rezultatelor obtinute in cadrul unui alt studiu, specialistii afirma ca mirosul de rozmarin stimuleaza memoria pe termen lung. Se recomanda folosirea condimentului mai ales in cazul mancarurilor care contin carne de vita, pentru a reduce reactiile chimice care pot cauza cancerul, cele care au loc atunci cand carnea este gatita la temperaturi foarte inalte.
Usturoiul scade riscul de cancer pancreatic cu 54%, cancer de prostata cu 50%, cancer de colon cu 50% si cancer gastrointestinal cu 52%. Cercetatorii subliniaza importanta compusilor de sulf din componenta usturoiului, eficienti impotriva glioblastomului, un tip fatal de tumora cerebrala. Consumul de usturoi diminueaza sansele aparitiei cancerului de esofag, san, vezica urinara si piele.
Un studiu britanic a descoperit ca persoanele care iau un supliment de usturoi in fiecare zi, datorita alicinei, exista posibilitati mai mici sa contacteze raceli. In plus, cei care racesc, se vor recupera mult mai repede si vor avea mai putine infectii la nivelul aparatului respirator. Usturoiul este, de asemenea, un aliat puternic in lupta impotriva bolilor cardiovasculare.
Catechina, substanta din compozitia ceaiului verde, este un aliat puternic in actiunea contra cancerului si scaderii colesterolului. Un studiu din Taiwan a constatat ca persoanele care beau zilnic ceai verde au manifestat un risc cu 66% mai scazut de a dezvolta cancer pulmonar, iar in cazul fumatorilor care au consumat ceai verde aceasta predispozitie a crescut cu 13%. Alte studii au demonstrat efectele pozitive ale ceaiului verde in cazul a numeroase tipuri de cancer: de san, stomac, piele, prostata, esofagian, uterin, pancreatic si colorectal, dar si in cazul leucemiei.
Ceaiul verde poate fi solutia si pentru prevenirea deceselor in urma bolilor cardiovasculare. Cercetatorii japonezi au observat ca persoanele in varsta care beau cantitati mari de ceai verde reduc sansele dezvoltarii bolilor cardiovasculare cu pana la 76%.
Cafeaua nu are doar proprietati energizante, ci poate fi un aliat impotriva diabetului in curs de evolutie. In urma unor studii care au implicat femei aflate la menopauza de peste 11 ani, s-a remarcat ca subiectii care au baut mai mult de 6 cesti de cafea (inclusiv fara cofeina) au reusit sa scada probabilitatea dezvoltarii diabetului de tip 2 cu 22% comparativ cu cei care nu au baut cafea. O cana de cafea in fiecare zi, misoreaza riscul declansarii diabetului zaharat cu 7%.
Oamenii de stiinta au observat importanta actiunii cafelei in prevenirea dezvoltarii cancerului la rinichi, san, prostata, ficat, ovare, cap si gat. Consumul unei cantitati moderate (trei-cinci cesti) de cafea la varsta mijlocie reduce posibilitatea aparitiei dementei cu pana la 65%, potrivit unui studiu realizat in anul 2009 de catre cercetatorii suedezi si finlandezi.
Aceasta este o substanta care se intalneste mai mult in vin decat in sucul din struguri care poate sa scada probabilitatea aparitiei bolilor de inima si cancer. Multe studii confirma faptul ca un consum redus de alcool (maxim doua pahare pe zi pentru barbati si unul pentru femei) poate contribui la mentinerea generala a sanatatii, inclusiv in lupta contra cancerului, curele de slabire si mentinerea unui nivel optim de memorie.
Conform studiilor, cei care beau cantitatile moderate de vin scad riscul unui atac de cord cu 30-50%, iar cei care beau vin in mod regulat reduc riscul dezvoltarii bolii Alzheimer cu 80%. Printre efectele benefice ale consumului cumpatat de vin se enumera diminuarea sanselor unei persoane de a manifesta diverse tipuri de cancer (mai ales cancer colorectal - 70%). Atentie, insa: excesul de vin are doar efecte negative!
Una dintre calitatile esentiale ale ginko biloba este faptul ca participa la intensificarea circulatiei sanguine la nivelul creierului (imbunatatind astfel functia creierului si a memoriei). Studiile au specificat ca administrarea a 120 mg de ginko de doua ori pe zi, amelioreaza pierderile de memorie specifice inaintarii in varsta (dar nu si simptome ale dementei) si previne leziunile minore ale creierului rezultate in urma unui accident vascular.
Acest ulei a fost folosit in medicina traditionala din intreaga lume pentru a trata o gama variata de boli. Cercetarile moderne au subliniat capacitatea sa de vindecare sustinuta de actiunea acizilor lauric, capric si caprilic care pot distruge virusuri, bacterii si fungi care afecteaza celulele organismului uman.
Uleiul de nuca de cocos poate ajuta in lupta cu virusurile care provoaca gripa, rujeola, herpesul, hepatita C, dar si alte tipuri de bacterii, inclusiv helicobacter pylori (cea mai frecventa cauza a ulcerului gastric). Acesta poate fi folosit in acelasi mod ca untul sau uleiul de gatit.
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.