A inceput dezvoltarea primului vaccin impotriva virusului H7N9

Actualizat: 26 August 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Virusul H7N9 al gripei aviare ar putea avea un leac in viitor. Cercetatorii au inceput dezvoltarea primului vaccin capabil sa anihileze temutul virus, care pana acum a ucis peste 40 de persone in China.

Activitatea constanta a virusului H7N9 a determinat mai multi producatori importanti de pe piata de profil sa incerce sa realizeze primul vaccin impotriva acestei tulpini de gripa aviara.

Costurile pentru un astfel de proiect nu sunt deloc de neglijat in jur de 100 de milioane de dolari. Aceasta este suma pe care guvernul Statelor Unite ar trebui sa o acorde cercetatorilor pentru a se putea desfasura testarile vaccinului.

Profesorul si omul de stiinta Dr Robin Robinson, care va conduce echipa de specialisti in mainile carora se afla viitorul vaccin impotriva virusului H7N9, sustine ca primele rezultate cu privire la efectul unui vaccin ar putea fi aflate abia spre sfarsitul anului.

Pana in prezent, cei mai multi specialisti sustin ca virusul H7N9 nu se raspandeste de la om la om, in timp ce doar unele voci considera ca exista anumite indicii care ar semnala raspandirea virusului in acest mod.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Citeste si despre:

Vaccinul impotriva papiloma virusului uman a depasit asteptarile Moduri simple de protectie impotriva virusului gripei Vaccinarea in prevenirea hepatitei virale B Rabia - turbarea Varicela - varsat de vant (infectie contagioasa) Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Vaccinul antigripal. Afla cum te protejezi de gripa sezoniera Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Vaccinul anti HPV - cui ii este recomandat, cand trebuie facut, cat timp esti protejat De ce este importanta vaccinarea imediat dupa nastere Vaccinarea antipneumococica (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) Cum se transmite infectia cu rotavirus? Anemia prin deficit de vitamina B12 (Anemia pernicioasa) Cum se obtine certificatul digital Covid-19? Mituri despre endometrioza