Supa de legume in stil indian
Actualizat: 22 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Bolnavii de hepatita, indiferent de virusul care o cauzeaza, trebuie sa respecte un regim alimentar strict, care sa contribuie la reabilitarea functiilor hepatice.
Se recomanda consumul bogat de fructe proaspete, legume, legume cu verzi si gatite la aburi, cereale integrale, carne slaba sau peste.
Ingrediente
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mica, taiata marunt
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 2 cartofi dulci decojiti si taiati cuburi
- 1 jumatate de telina taiata cubulete
- 2 rosii proaspete taiate marunt
- 1 ardei gras rosu taiat cuburi
- 1 cana mazare fiarta
- 5 cani de apa
- 2 lingurite paprika
- 1 lingurita turmeric
- 1 lingurita busuioc maruntit
- 1 lingurita scortisoara
- un praf piper rosu
- 1 frunza de dafin
- 1 lingurita sos de soia
Mod de preparare
- Intr-o oala mare din teflon, caliti ceapa, telina si cartofii dulci in ulei de masline timp de aproximativ 5 minute.
- Adaugati toate condimentele, in afara de turmeric, apoi turnati apa.
- Acoperiti oala cu capac si lasati la fiert 15-20 de minute.
- Adaugati apoi restul de legume si mazarea.
- Lasati supa pe foc, pana cand legumele devin foarte fragede.