Supa toscana de fasole alba

Actualizat: 09 Ianuarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Supa toscana de fasole alba este un preparat bogat in fibre alimentare, care trebuie sa se regaseasca in cantitati generoase in alimentatia bolnavilor de ciroza hepatica. Intrucat in aceasta afectiune se recomanda dozarea atenta a aportului de proteine, portiile consumate trebuie sa fie moderate.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Puneti fasolea intr-o oala mare, adaugati o jumatate de lingurita de sare, apa si frunza de dafin. Acoperiti oala cu un capac si, dupa primul clocot, dati focul la mic si lasati fasolea sa fiarba circa o ora. Indepartati apoi dafinul si transferati fasolea scursa intr-un bol.

In oala in care ati fiert fasolea, incingeti uleiul de masline si sotati ceapa si morcovul circa 6-7 minute. Adaugati usturoiul, sarea, piperul, rozmarinul, fasolea si supa de legume in oala (mai turnati apa, daca este necesar). Lasati supa pe foc inca 5 minute, cat sa mai dea in clocot. Serviti preparatul cu crutoane.


Citeste si despre:

Fasolea alba. Beneficii pentru sanatate 6 nutrienti care nu trebuie sa lipseasca din dieta copiilor Sfaturi pentru dieta alimentara de vara 9 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa Dieta bogata in fibre Cum sa mancati mai multe legume verzi Alimente care pot scadea tensiunea arteriala Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esențiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Alimente bogate in fibre 12 idei de meniuri lacto-ovo vegetariene care nu depasesc 500 de calorii Modalitati de a combate stresul prin alimentatie Alimente usoare de vara Cele 7 substante nutritive esentiale unei diete echilibrate Alimente bogate in carbohidrati Cum puteti sa slabiti cu alimente sanatoase, la picnic
Cere sfatul medicului ×