Supa de legume toscana

Actualizat: 02 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

In dislipidemie, este important sa reduceti pe cat posibil aportul de grasimi saturate, grasimi trans si colesterol.

Alimentele problematice in aceasta afectiune sunt carnea grasa, galbenusul de ou, lactatele integrale, ficatul de vita sau pui, crevetii si alte fructe de mare.

Evitati pe cat posibil prajelile, margarina, prajiturile cu crema din comert si uleiurile hidrogenate.

Grasimile sanatoase, din pestele gras, nucile, semintele, fructele de avocado sau uleiul de masline sunt recomandate.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-un bol mediu, zdrobiti fasolea la conserva cu lingura sau un instrument special si puneti-o deoparte.
  2. Incalziti uleiul intr-o oala mare si adaugati, pe rand, ceapa, morcovii, telina, dovlecelul, usturoiul, cimbrul, sarea si piperul.
  3. Amestecati-le bine, pana cand legumele devin fragede, aproximativ 5 minute.
  4. Adaugati supa de legume si rosiile la conserva si asteptati sa dea in clocot.
  5. Turnati peste fasolea pisata si fierbeti supa inca 5-10 minute.
  6. Serviti preparatul cald, cu patrunjel proaspat presarat deasupra, optional.

Citeste si despre:

Supa toscana de fasole alba Supa crema de legume verzi Supa de legume Supa de pui Supa de vita cu legume Supa de legume cu porumb Supa de varza Siguranta pe primul loc: cand seringa, branula si perfuzorul definesc siguranta clinica Controlul optim al transpiratiei excesive incepe primavara Dieta cu supa de varza Supa simpla de morcovi Supa rece de ananas Dieta cu supa de varza - beneficii si riscuri Supa de linte cu tofu Supa de linte si morcovi Supa de legume cu orez brun