Un nou val de tuse convulsiva loveste statele americane

Actualizat: 27 August 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Un nou val de tuse convulsiva a lovit de curand statul american North Carolina, dar autoritatile se asteapta ca boala sa se raspandeasca si in alte state.

Tocmai pentru a preveni izbucnirea unei epidemii (in prezent s-au constatat peste 340 de cazuri de imbolnavire), autoritatile au decis sa ii sfatuiasca pe parinti sa isi imunizeze copiii in cazul in care acestia nu au primit deja vaccinul.

Tusea convulsiva sau pertussisul este o boala foarte contagioasa si cum debutul noului an scolar se apropie cu pasi repezi, vaccinarea devine esentiala. Cei mai predispusi la dezvoltarea complicatiilor sunt copiii cu varste mai mici de 5 ani.

Specialistii de la Centers for Disease Control din SUA anunta ca la fiecare 100 de copii cu varsta de pana intr-un an, 2 mor din cauza tusei convulsive.

In Romania, vaccinarea impotriva tusei convulsive este inclusa in Programul National de Imunizari si se realizeaza odata cu imunizarea impotriva difteriei si tetanosului.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Citeste si despre:

Tusea convulsiva la copii: ce trebuie sa stii Tusea convulsiva (Infectia cu Bordetella pertussis sau Tusea magareasca) Tusea convulsiva Esti dependent de cofeina? Iata 5 pericole la care te expui Cum sa scapati definitiv de sindromul de lene Tusea Tratamente pentru tuse productiva Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Tipuri de tuse pentru care trebuie sa te ingrijorezi Tipuri de tuse pe care nu trebuie sa le ignori Circumcizia la nou nascut - ablatia preputului Pilula masculina Prevenirea si tratarea pneumoniei Cauzele si tratamentul febrei in cazul bebelusilor Intoxicatia cu substante chimice nemedicamentoase (insecticide, metanol, etc.)