Pui cu lamaie, oregano si chimen
Actualizat: 10 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Cele mai bune alegeri alimentare pentru pacientii diagnosticati cu pancreatita sunt fructele, legumele, cerealele integrale, leguminoasele, lactatele degresate si carnea slaba. Toate tipurile de grasimi trebuie sa fie consumate in cantitati controlate, cat mai mici.
Ingrediente
- 4 bucati de piept de pui dezosat
- 1 lingura oregano uscat
- 1 lingurita chimen
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- coaja si zeama de la o lamaie verde
- coaja si zeama de la o portocala
- 1 lingurita de sare mare
- 1 jumatate de lingurita piper negru
Mod de preparare
- Puneti puiul, chimenul, oregano-ul, usturoiul, coaja si zeama de lime si portocala intr-un bol mare si amestecati bine.
- Acoperiti cu o folie si lasati carnea la macerat jumatate de ora.
- Scurgeti zeama rezultata si asezonati carnea cu sare si piper.
- Puneti o tigaie de teflon la foc mediu si, dupa ce se incinge, adaugati puiul.
- Gatiti carnea bine, pana devine maronie si bine patrunsa.
- Transferati friptura pe farfurii si serviti-o alaturi de o salata de cruditati fara ulei in compozitie.