Pui cu lamaie, oregano si chimen

Actualizat: 10 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cele mai bune alegeri alimentare pentru pacientii diagnosticati cu pancreatita sunt fructele, legumele, cerealele integrale, leguminoasele, lactatele degresate si carnea slaba. Toate tipurile de grasimi trebuie sa fie consumate in cantitati controlate, cat mai mici.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Puneti puiul, chimenul, oregano-ul, usturoiul, coaja si zeama de lime si portocala intr-un bol mare si amestecati bine.
  2. Acoperiti cu o folie si lasati carnea la macerat jumatate de ora.
  3. Scurgeti zeama rezultata si asezonati carnea cu sare si piper.
  4. Puneti o tigaie de teflon la foc mediu si, dupa ce se incinge, adaugati puiul.
  5. Gatiti carnea bine, pana devine maronie si bine patrunsa.
  6. Transferati friptura pe farfurii si serviti-o alaturi de o salata de cruditati fara ulei in compozitie.

Citeste si despre:

Curcan vs. pui: beneficii nutritionale Plan de detoxifiere pentru 7 zile 9 alimente recomandate cand aveti gripa 10 trucuri pentru a reduce colesterolul Excesul de fructe si cresterea in greutate Detoxifiere naturala de primavara 10 sfaturi practice pentru ameliorarea simptomelor racelii Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Ratele de succes FIV – Efectele varstei asupra fertilitatii Alimentatia corecta pe timp de iarna Remedii naturiste pentru congestia sinusurilor si sinuzita cronica Dieta de 1200 de calorii 28 de alimente supernutritive Profitati de vara - imbogatiti-va dieta cu legume proaspete! Poftele alimentare si nevoile organismului Dieta recomandata in cazul afectiunilor renale