Pui cu lamaie, oregano si chimen

Actualizat: 10 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cele mai bune alegeri alimentare pentru pacientii diagnosticati cu pancreatita sunt fructele, legumele, cerealele integrale, leguminoasele, lactatele degresate si carnea slaba. Toate tipurile de grasimi trebuie sa fie consumate in cantitati controlate, cat mai mici.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Puneti puiul, chimenul, oregano-ul, usturoiul, coaja si zeama de lime si portocala intr-un bol mare si amestecati bine.
  2. Acoperiti cu o folie si lasati carnea la macerat jumatate de ora.
  3. Scurgeti zeama rezultata si asezonati carnea cu sare si piper.
  4. Puneti o tigaie de teflon la foc mediu si, dupa ce se incinge, adaugati puiul.
  5. Gatiti carnea bine, pana devine maronie si bine patrunsa.
  6. Transferati friptura pe farfurii si serviti-o alaturi de o salata de cruditati fara ulei in compozitie.

Citeste si despre:

Piept de pui cu lamaie si ceapa Friptura de pui pe gratar cu lamaie Cuscus cu pui si dovlecel Orez fiert cu broccoli si pui Pui cu lamaie si salvie Oregano - 6 beneficii bazate pe dovezi Prajitura cu lamaie Tu esti atent la retractiile gingivale? Siguranta pe primul loc: cand seringa, branula si perfuzorul definesc siguranta clinica De ce este bine sa bei apa cu lamaie. Beneficii surprinzatoare! Peste cu lamaie si usturoi Paste cu sos de lamaie Paste cu sparanghel si lamaie Cocktail cu lamaie si ghimbir Paste fusilli cu pui Pilaf cu pui