Pui cu lamaie si salvie

Actualizat: 17 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

In insuficienta cardiaca, consumul de carne trebuie sa fie limitat la o cantitate de maximum 120-140 grame in fiecare zi.

Puiul este o optiune buna, cata vreme este preparat corespunzator (fara sa fie prajit sau asezonat cu multa sare). Pentru aromatizare, lamaia este ingredientul perfect.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Spalati bine puiul si asezati-l intr-o tava de copt tapetata cu hartie de pergament.
  3. Amestecati zeama de lamaie, mierea, salvia, mustarul uscat si cimbrul intr-un bol, apoi turnati jumatate din aceasta compozitie peste carnea de pui.
  4. Coaceti friptura timp de 20 de minute, apoi intoarceti carnea pe partea cealalta si acoperiti-o cu restul de sos.
  5. Lasati totul la copt inca 15 minute.

Citeste si despre:

Piept de pui cu lamaie si ceapa Friptura de pui pe gratar cu lamaie Cuscus cu pui si dovlecel Orez fiert cu broccoli si pui Pui cu lamaie, oregano si chimen Prajitura cu lamaie De ce este bine sa bei apa cu lamaie. Beneficii surprinzatoare! Rutina de ingrijire a dermatologilor - 5 secrete pe care le poti incerca si tu Cat costa fertilizarea in vitro (FIV)? De ce pretul exact este greu de estimat Peste cu lamaie si usturoi Paste cu sos de lamaie Paste cu sparanghel si lamaie Paste fusilli cu pui Cocktail cu lamaie si ghimbir Pilaf cu pui Pui cu ananas