Pui cu lamaie si salvie
Actualizat: 17 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
In insuficienta cardiaca, consumul de carne trebuie sa fie limitat la o cantitate de maximum 120-140 grame in fiecare zi.
Puiul este o optiune buna, cata vreme este preparat corespunzator (fara sa fie prajit sau asezonat cu multa sare). Pentru aromatizare, lamaia este ingredientul perfect.
Ingrediente
- 4 piepti de pui fara piele si oase
- 2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa
- 2 lingurite de miere
- 1 jumatate de lingurita salvie uscata
- 1 sfert de lingurita mustar uscat
- 1 sfert de lingurita cimbru
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Spalati bine puiul si asezati-l intr-o tava de copt tapetata cu hartie de pergament.
- Amestecati zeama de lamaie, mierea, salvia, mustarul uscat si cimbrul intr-un bol, apoi turnati jumatate din aceasta compozitie peste carnea de pui.
- Coaceti friptura timp de 20 de minute, apoi intoarceti carnea pe partea cealalta si acoperiti-o cu restul de sos.
- Lasati totul la copt inca 15 minute.