Un nou medicament pentru pacientii cu insuficienta respiratorie a fost lansat, miercuri, in Romani

Publicat: 07 Mai 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Pacientii romani care sufera de bronhopneumopatie obstructiva cronica (BPOC), boala pulmonara care provoaca insuficienta respiratorie, au la dispozitie, incepand de miercuri, un nou tratament cu o substanta numita tiotropium, care, potrivit specialistilor, imbunatateste rata de supravietuire.

BPOC este o boala caracterizata prin deteriorarea functiei pulmonare, care se manifesta dupa 20-25 de ani si care impiedica pacientii sa aiba o viata activa. "Cele mai comune simptome ale BPOC includ respiratia ingreunata, lipsa de aer, tuse cronica, expectoratii. Cel mai mare factor de risc il reprezinta fumatul, urmat de poluare", a precizat medicul pneumolog Miron Bogdan.

Un studiu a demonstrat ca tratamentul cu Spiriva, medicament ce contine tiotropium, determina imbunatatiri de durata ale functiei pulmonare pe parcursul a patru ani. In plus, specialistii spun ca rata riscului de deces a scazut cu 16% in timpul tratamentului.

In Romania sunt inregistrati peste 900.000 de pacienti cu BPOC, in timp ce in intreaga lume mor, anual, 2.750.000 de persoane din cauza acestei afectiuni.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, BPOC constituie, in prezent, a patra cauza de mortalitate la nivel mondial si se preconizeaza ca pana in anul 2020 va ocupa locul trei.


Citeste si despre:

Tot ce trebuie sa stiti despre insulina pudra Descopera excelenta in tratamentul infertilitatii cu Academia de FIV! Dieta ABS Raportarea si colectarea datelor pentru supravegherea bolilor transmisibile Alerta in bolile transmisibile - OMS 883 Un corp de invidiat in doar 4 saptamani Dieta Sacred Heart Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Pasi simpli catre o alimentatie sanatoasa Marcam pentru prima data si in Romania Ziua Mondiala a Epilepsiei - Purple Day Piata farmaceutica din Romania in continua evolutie Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Parteneriat Italia - Romania la eHealth 2015 Prof. univ. dr. Florin Mihaltan: “42.000 de romani isi pierd viata ca urmare a bolilor asociate cu fumatul!”