Descopera excelenta in tratamentul infertilitatii cu Academia de FIV!

Actualizat: 16 Aprilie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Columna Medical Center a lansat miercuri, 25 iunie 2014, ACADEMIA DE FIV, un proiect care atrage atentia asupra problemelor de infertilitate.

Intr-o Europa in care rata fertilitatii este sub rata de inlocuire a populatiei, Romania insasi inregistrand anul trecut un record negativ al natalitatii, comunicarea eficienta a specialistilor devine o prioritate.

Prima promotie de absolventi ai Academiei de FIV a avut ocazia sa afle informatii importante despre sanatatea reproductiva, cauze ale infertilitatii, tipuri de tratament si procesul complex din spatele unei proceduri de fertilizare in vitro. Partea practica nu a lipsit din programul de studiu, cursantii avand ocazia sa viziteze laboratorul de fertilizare si sa vada live cum specialistii Academiei de FIV contribuie la crearea unei noi vieti. Toate aceste subiecte, precum si multe altele, au fost reunite in cursul introductiv al Academiei, disponibil online la adresa www.academiadefiv.ro.

„In spatele statisticilor ingrijoratoare privind natalitatea si numarul de persoane care se confrunta cu problema infertilitatii, exista sute de povesti fericite ale unor cupluri care si-au vazut visul implinit cu ajutorul specialistilor Academiei de FIV. Acest proiect are menirea de a gasi solutii si de a transforma parinti care se confrunta cu probleme de infertilitate in familii fericite, dar si de a educa publicul astfel incat sanatatea reproductiva sa devina o preocupare, un aspect al vietii care nu trebuie neglijat, ci tratat cu grija si atentie. Majoritatea ne dorim sa devenim la un moment dat in viata parinti, stim insa cat putem amana acest moment si cu ce riscuri? Va invitam sa pasiti alaturi de noi in Academia de FIV, locul in care intrebarile se transforma in raspunsuri, problemele in solutii si visele in realitate.” - a declarat Nicoleta Zamfir, director general Columna Medical Center.

Reusita unei proceduri de fertilizare in vitro se datoreaza experientei si priceperii echipei medicale, iar Academia de FIV a reunit 12 specialisti, printre care 3 din 5 embriologi seniori din Romania. De aceea, se bucura de o rata de succes de 43,8%, in conditiile in care rata de succes a procedurilor de reproducere umana asistata se situeaza la nivel european la aproximativ 33,8%.

Pentru reusita acestora, Academia sustine o abordare pluridisciplinara personalizata, oferind acces la specialisti din diverse domenii, precum psihologi, endocrinologi sau nutritionisti, cu accent pe un stil de viata sanatos, fapt ce a atras sustinerea partenerilor de la frufru.

„In domeniul reproducerii umane asistate, legatura cu pacientul este una extrem de stransa. El vede in tine mai mult decat un medic, un halat alb gata sa ii puna un diagnostic. Vede un om in fata caruia isi deschide sufletul si caruia ii spune acele probleme pe care de cele mai multe ori nu are curajul sa le impartaseasca nici celor mai apropiati prieteni. De-a lungul experientei mele am invatat ca drumul catre vise implinite este posibil doar atunci cand esti alaturi de pacientii tai si in momente de deznadejde, dar si in momente de fericire, atunci cand bucuria lor devine si bucuria ta si atunci cand copilul pe care il tin in brate a fost conceput si cu parti din sufletul si dedicarea ta.”
, a povestit dr. Diana Cocei, medic primar obstetrica-ginecologie, embriolog senior.


Citeste si despre:

Alergiile si aerul uscat din interior: Cum sa gestionezi disconfortul respirator Nodulii tiroidieni: cauze, diagnostic si tratament detaliat Premiera nationala: echipa Spitalului MedLife Polisano Sibiu a efectuat cu succes prima mastectomie bilaterala robotica cu sistemul daVinci Lordoza lombara: cauze, simptome si optiuni de tratament Sindromul de disparitie a cailor biliare 3 sfaturi pentru cresterea imunitatii in sezonul rece Raceala si gripa: cum ne protejam in sezonul rece Hipoventilatia sau depresia respiratorie Biopsia - cum se obtine si rolul ei in oncologia moderna Lipodistrofia: diagnostic si tratament Rolul probioticelor in sanatatea gastrointestinala Supravietuirea si calitatea vietii dupa un diagnostic de cancer: aspecte psihologice si medicale