S-a aprobat un medicament nou care trateaza insomnia. Cu ce difera de somniferele obisnuite

Actualizat: 25 August 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Administratia pentru Produse Alimentare si Medicamente din Statele Unite ale Americii (FDA) a aprobat recent un medicament nou pentru tratarea insomniei.

Noul medicament se numeste Belsomra (suvorexant), este produs de compania Merck si este primul dintr-o clasa noua de somnifere, diferita de cea existenta deja pe piata farmacologica.

In timp ce somniferele clasice intervin asupra mecanismelor de inducere a somnului, Belsomra actioneaza la nivelul mecanismelor de veghe. Medicamentul inhiba activitatea orexinei, un neurotransmitor excitant responsabil pentru starea de veghe. Actioneaza ca antagonist al receptorilor OX1R si OX2R din creier si ajuta la inducerea mai rapida a starii de somnolenta.

Administratia pentru Produse Alimentare si Medicamente din Statele Unite ale Americii (FDA) a aprobat medicamentul in mai multe doze - 5, 10, 15 si maximum 20 mg, adaptate nevoilor medicale ale fiecarui pacient. Administrarea celei mai mici doze a medicamentului - 5 mg - reduce riscul efectelor secundare, cel mai frecvent dintre acestea fiind starea de somnolenta matinala.

Insomnia este cea mai frecventa tulburare de somn, afectand in jur de 35% dintre adulti, si se caracterizeaza prin incapacitatea unei persoane de a adormi sau prin treziri frecvente care afecteaza calitatea somnului.


Citeste si despre:

Lista cu medicamentele de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate 8 factori pe care medicii ii iau in considerare atunci cand va recomanda un antidepresiv Cum sa vorbiti cu medicul despre medicamente? Medicamente eliberate si fara prescriptie medicala Cele mai periculoase medicamente pentru corpul uman Te doare in gat? Iata 9 remedii care te scapa rapid de problema 7 beneficii pe care usturoiul le are asupra sanatatii. Sunt dovedite stiintific! Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Alergia la medicamente - simptome si prim ajutor 10 remedii naturale pentru matreata Acupunctura in tulburarile digestive Insomnia Chimioterapia Noua dieta Beverly Hills Infectia nou-nascutilor cu streptococi de grup B