Marirea buzelor

Publicat: 26 Mai 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Descriere
Cosmetic se poate corecta volumul buzelor prin una dintre cele 2 metode: injectii, grefari. Aceasta procedura este combinata uneori cu implanturi faciale, Botox, peelinguri chimice si netezirea pielii cu ajutorul laserului. Augmentarea buzelor poate reduce si liniile fine si ridurile din jurul buzelor.

Durata
Intre 15 minute si 2 ore. Majoritatea procedurilor se finalizeaza in 1 ora sau mai putin.

Efecte secundare
Reactiile alergice pot conduce la inrosirea prelungita a pielii, umflare, mancarimi si senzatia de tare la atingere in zona injectata.

Recuperare
Revenirea la activitatile zilnice: de obicei, intr-o zi. Daca este utilizata tehnica grefarii, dupa 1-2 saptamani.

Riscuri
Posibile complicatii incluzand sangerarile, asimetriile si miscarea implantului. Procedurile de grefare pot lasa ca buzele sa se simta nenaturale pentru 2-3 luni.

Rezultate
In functie de materialul folosit, pot trece saptamani sau luni pentru a ajunge la rezultate permanente. Restylane poate dura 9-12 luni in timp ce anumite infiltratii injectabile pot tine pana la 6 ani.

Tehnica
Colagenul si transferul grasimii proprii sunt utilizate frecvent alaturi de injetabile precum Restylane. Alaturi de o varietate de tehnici folosite pentru marirea buzelor, este utilizata se refacerea buzelor cu ajutorul laserului o procedura non-invaziva care strange colagenul natural si tesutul elastic in buze si o procedura mai invaziva, augmentarea buzelor printr-o plastie in V-Y, care necesita incizii mari in buze. Chiar daca buzele vor ramane umflate pentru 3-9 luni de la operatie, se pare ca aceasta procedura ar tine mai mult.

Starea pacientului
Nu este necesara spitalizarea

Anestezie
Locala cu sedare


Citeste si despre:

Marirea buzelor Marirea buzelor - tehnici si riscuri ale interventiei Probleme ale cavitatii bucale Dificultatile de respiratie Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic Viata bolnavului de acromegalie Displazia Bronhopulmonara (BPD) – Boala pulmonara cronica la copii Ratele de succes FIV – Efectele varstei asupra fertilitatii Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate Afectiunile sistemului imunitar Defecte congenitale de cord Pierderea unei sarcini si moartea neonatala Hipertensiunea pulmonara Sarcina, nasterea si perioada postpartum Informatii esentiale despre sindromul Sjogren Alaptarea