Remedii la domiciliu pentru buze crapate

Publicat: 18 Octombrie 2011

- Miere si vaselina - Caracteristicile nutritionale ale mierii, face din acest aliment un agent antibacterian cu rol important in vindecare. In mod similar, vaselina este considrata unul din cei mai buni protectori ai pielii. Prin combinarea acestor doua substante, veti obtine unul din cele mai eficiente remedii pentru buzele crapate. Aplicati miere pe buze si lasati-o sa se usuce, timp de cateva secunde. Fara sa miscati prea mult buzele, aplicati vaselina, deasupra. Lasati amestecul sa actioneze timp de 10-15 secunde. Indepartati-l apoi, cu apa calda, fara sa frecati. Faceti acest lucru o data pe zi, timp de 2-5 zile.

- Ulei de cocos - Intindeti o cantitate mica de ulei de cocos pe buzele crapate, de mai multe ori pe zi, mai ales cand vremea este rece si uscata.

- Apa - Pentru ca principala cauza a buzelor uscate sau crapate este deshidratarea, este recomandabil sa consumati cel putin 2-3 litri de apa, zilnic. In zilele de iarna, in camerele incalzite, utilizati umidificatorul pentru a pastra aerul umed.

- Castraveti - Frecati-va buzele cu o felie de castravete. Multi oameni au constatat ca acesta este un remediu simplu dar foarte eficient in cazul buzelor crapate.

- Aloe vera - Beneficiile plantei Aloe vera, o transforta intr-un veritabila planta vindecatoare in afectiunile pielii. Pentru a vindeca buzele crapate incerceati sa puneti o cantitate mica de gel de aloe vera, zilnic, pe buze.


Citeste si despre:

Cum apar buzele crapate si cum le puteti ingriji Trucuri pentru evitarea buzelor crapate Ai mai multa grija de pielea ta din interior Terapii naturale din plante pentru „sanatate curata” Postbioticele – O noua solutie pentru sanatatea intestinului Probleme ale cavitatii bucale Semnele deshidratarii la copii Alergiile solare