Marirea buzelor

Actualizat: 08 Martie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Informatii medicale

Injectiile si implantele la nivelul buzelor pot imbunatati aspectul acestora. Majoritatea materialelor folosite in injectii se distrug in cateva luni, de aceea este un procedeu temporar. Anumite tipuri de implante au efecte de lunga durata, dar exista un risc mai mare de reactii alergice.


Procedura: chirurgul estetician va efectua fie implantul, fie injectia dupa efectuarea unei anestezii locale. Exista o varietate de materiale folosite pentru injectii sau implante.
Injectiile presupun fie un material sintetic, fie colagenul propriu, grasime de pe coapse sau abdomen, sau substante gelatinoase ce contin acid hialuronic (o substanta secretata in mod normal de organism).

Implantele folosesc colagen natural, grasime, materiale sintetice sau portiuni de tesut prelevate din interiorul cavitatii bucale. Medicul specialist va stabili care este cea mai adecvata procedura pentru fiecare pacient.

Efecte adverse frecvente: tumefiere si echimoza locala ce dureaza cateva zile dupa injectie si o saptamana dupa un implant. Poate fi afectata masticatia sau periatul dintilor.

Complicatii: sunt rare, dar ca la orice interventie chirurgicala, exista unele riscuri. Pot aparea reactii alergice la implant sau alergie la anestezie. Poate aparea sangerare sau intarirea implantului, impunand indepartarea. Exista riscul de infectie sau lezare nervoasa. Anumite afectiuni asociate ca diabetul zaharat pot creste riscul complicatiilor. In cazul pacientilor fumatori exista riscuri suplimentare.

Recuperare: in cazul injectiilor, recuperarea dureaza cateva zile, desi tumefactia si echimozele pot persista mai mult. Se recomanda pozitie ridicata a capului si evitarea rasului sau a miscarilor similare. Sunt recomandate comprese reci locale si evitarea masticatiei timp de cateva zile.
In cazul implantelor chirurgicale, recuperarea dureaza aproximativ o saptamana. Ar putea fi necesara odihna la domiciliu, cel putin 3 zile libere. In cazul persoanelor care efectueaza exercitii fizice, se interzice activitatea fizica timp de cateva zile dupa injectii si timp de cateva saptamani dupa implantele chirurgicale.

Rezultate: in cazul implantelor sintetice, rezultatele sunt permanente. Cand se foloseste grasime de la pacient, rezultatele sunt permanente in 50% din cazuri. In celelalte cazuri fie materialul folosit se distruge, fie este resorbit de catre organism. Se recomanda consultul medicului specialist pentru stabilirea tipului adecvat de procedura aplicata.


Citeste si despre:

Marirea buzelor - tehnici si riscuri ale interventiei Probleme ale cavitatii bucale Dificultatile de respiratie Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic Viata bolnavului de acromegalie Displazia Bronhopulmonara (BPD) – Boala pulmonara cronica la copii Afectiunile sistemului imunitar Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Defecte congenitale de cord Pierderea unei sarcini si moartea neonatala Hipertensiunea pulmonara Sarcina, nasterea si perioada postpartum Informatii esentiale despre sindromul Sjogren Alaptarea Tatuajele cosmetice (buze, sprancene, contur al ochilor)