Liftingul fruntii

Actualizat: 06 Iulie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Descriere
Liftingul fruntii ridica sprancenele si pleoapele superioare pentru a ameliora liniile fine datorate mimicii. Aceasta procedura atenueaza trasaturile unui chip obosit sau incruntat. Majoritatea pacientilor care recurg la aceasta metoda au intre 40 si 60 de ani.

Durata
1-2 ore.

Efecte secundare
Umflaturi temporare, amorteala, dureri de cap si echimoze. Mancarimi si caderea parului pot rezulta in urma metodei traditionale.

Recuperare
Va puteti intoarce la activitatile zilnice: dupa 7-10 zile.
Puteti face activitati ce implica efort fizic intens: dupa mai multe saptamani.
Recuperare completa: dupa 2-3 saptamani.
Expuneri limitate la soare pentru mai multe luni.

Riscuri

Lezari ale nervului facial, care poate conduce la pierderi ale miscarii muschilor mimicii. Posibile reactii la anestezie si riscul asimetriei. Formarea unei cicatrici si pierderea parului de-a lungul acesteia sunt reactii rare.

Rezultate
Pentru 5-10 ani de obicei.

Tehnica
Tehnica implica manevrarea si indepartarea tesuturilor in exces care determina lasarea pielii de la nivelul fruntii, pleoapelor superioare si sprancenelor. Prin metoda clasica, se face o incizie continua care porneste de la nivelul urechilor si urmareste linia scalpului. Liftingul endoscopic implica o incizie mai scurta la nivelul scalpului; aceasta procedura are avantajul unei perioade de recuperare mult mai scurta si cicatrice mai mica.

Starea pacientului
Nu este necesara spitalizarea.

Anestezia
Locala cu sedare.


Citeste si despre:

Liftingul fruntii Proceduri cosmetice: liftingul facial Informatii esentiale despre liftingul facial Chirurgia pleoapei (Blefaroplastia) Implanturi ale obrajilor, buzelor sau barbiei Remodelarea cutanata cu ajutorul laserului De ce unii oameni imbatranesc mai repede? Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Imbatranirea prematura a pielii Tratamentul echimozelor Prim ajutor in fractura de glezna Purpura trombocitopenica imuna Fracturile degetelor de la picior Entorsa de glezna Care este diferenta dintre vanataie si cheag de sange?
Cere sfatul medicului ×