Liftingul facial (ritidectomie)

Publicat: 31 Ianuarie 2008
Autor: SfatulMedicului

Liftingul facial este o procedura populara, menita a face persoanele sa arate si sa se simta mai tinere. Inainte pacientii care apelau la asemenea proceduri aveau in jur de 60 de ani, in prezent liftingul facial este efectuat persoanelor cu varste cuprinse intre 40 si 50 ani.

Liftingul facial implica indepartarea pielii lasate, ca si intarirea muschilor faciali si indepartarea tesutului grasos in exces, de la nivelul regiunii inferioare a fetei. Un lifting facial poate imbunatati linia obrajilor.

Poate imbunatati orice linie profunda situata de la nas la colturile gurii. Unele persoane prefera asocierea unui lifting al sprancenelor pentru imbunatatirea regiunii superioare a fetei. Un lifting al gatului poate corecta muschii lasati care formeaza frecvent pliuri pe masura imbatranirii pielii. Aceasta poate fi efectuata in timpul procedurii de lifting facial sau separat.

Procedura: in cazul liftingului facial clasic, inciziile sunt efectuate in partea anterioara, posterioara si deasupra urechii, precum si de-a lungul liniei scalpului. Aceasta le permite chirurgilor esteticieni sa acceseze tesutul conjunctiv si muschii subiacenti tegumentului incizat pentru a efectua manevrele adecvate. Liftingul facial poate dura de la doua la sase ore. Chirurgul va sutura locul inciziei iar fata se va bandaja. Majoritatea pacientilor pot fi externati dupa cateva ore de la interventia chirurgicala. Unii necesita spitalizate peste noapte.

Efecte adverse frecvente: aparitia de echimoze, hematoame, tumefiere, senzatie de tensiune si uscaciunea pielii care dureaza intre doua pana la trei saptamani. In anumite cazuri acestea pot persista cateva luni.

Complicatii: foarte rar pot aparea infectii, sangerare sau lezarea nervilor faciali. Alte complicatii includ cicatrizare excesiva, pierderea tegumentului sau aspectul anormal al lobului urechii.

Recuperare: pacientul incepe sa se recupereze dupa cateva zile de la interventia chirurgicala. Cu toate acestea, se recomanda odihna la domiciliu, majoritatea pacientilor isi reiau activitatea dupa aproximativ doua saptamani. Se recomanda evitarea expunerii la soare timp de cateva luni.

Rezultate: efectele liftingului facial dureaza de la cinci pana la 10 ani.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

CBS Medcom Hospital
Tel: 0721936835
Timisoara, Strada Popa Sapca Nr.12

Medici

Dr. Chioibaș Raul
Estetica - CBS Medcom Hospital
Timisoara, 0721936835
Email
Clinici
recomandate
Medici
recomandati

Citeste si despre:

Proceduri cosmetice: liftingul facial