Liftingul sanilor

Publicat: 26 Mai 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Mastopexia

 

Descriere
Maririle si remodelarea formei sanilor se fac prin eliminarea excesului de piele si repozitionarea tesutului care ramane si a mameloanelor pentru a imbunatati aspectul fizic. Liftingul sanilor poate, de asemenea, sa reduca marimea areolei - pielea pigmentata din jurul mamelonului. Daca sanii unui pacient sunt mici sau si-au pierdut din volum (dupa sarcina), utilizarea implanturilor mamare alaturi de un lifting al sanilor poate sa le mareasca fermitatea si volumul.

Durata
De la 1 la 3 ore.

Efecte secundare
Complicatii posibile sau reactii adverse la anestezie. Echimoze temporare, umflaturi, disconfort, amorteaza si piele uscata pe sani. Efecte secundare rare care includ sangerari si infectiile pot face ca cicatricile sa ramana vizibile.

Recuperare
Va puteti intoarce al activitatile zilnice: dupa 1 saptamana sau mai mult.
Puteti face activitati fizice intense: dupa 1 luna.
Disparitia cicatricilor: poate sa dureze 1 an.

Riscuri
Liftingul sanilor poate avea ca urmari pozitia diferita a mameloanelor sau o pierdere permanenta a simturilor in zona mameloanelor sau sanilor. De asemenea, pot exista cicatrici vizibile.

Rezultate
Variabile. Rezultatele pot fi amplificate si pot fi de mai lunga durata daca sunt utilizate si implanturi mamare ca parte a procedurii. Totusi, sarcina, inaintarea in varsta sau fluctuatiile de greutate pot sa-si spuna cuvantul in legatura cu rezultatele.

Tehnica

Cea mai cunoscuta procedura este cea care impica o incizie sub forma de ancora, urmarind conturul natural al sanului. Incizia contureaza zona in care pielea sanului va fi eliminata, mamelonul putand fi repozitionat. Dupa ce este eliminat excesul de piele, mamelonul si areola sunt mutate intr-o pozitie mai inalta. Pielea din jurul areolei este apoi stransa si astfel se contureaza o alta forma a sanului. Pacientii cu sani mici si deformari minore pot cere sa li se faca incizii mai mici. Daca e asa, chirurgul poate utiliza procedura liftingului Benelli, prin care se elimina o bucata de piele in forma unei gogosi.

Starea pacientului
Nu este necesara spitalizarea. Pot exista cazuri in care spitalizarea sa fie necesara.

Anestezie
Locala cu sedare
Generala


Citeste si despre:

Marirea sanilor Ridicarea sanilor sau liftingul mamar Ce trebuie sa stiti inainte de efectuarea unei interventii estetice Avantajele si riscurile chirurgiei plastice si reconstructive Implanturile fesiere: cate tipuri sunt si ce riscuri implica ele? Remodelarea corporala dupa pierderea masiva in greutate imbunatateste starea psiho-emotionala Chirurgul plastician despre vedete si operatii estetice Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Cat costa operatiile estetice Chirurgia estetica si procedurile cosmetice Totul despre liposuctie Complicatii neurologice ce pot aparea dupa interventiile estetice Liftingul fruntii Liftingul gatului Liftingul facial (ritidectomie)