Liftingul de agatare a fibrelor

Publicat: 26 Mai 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Descriere
O alternativa la chirurgia plastica, este o tehnica putin invaziva conceputa pentru a reface tenul folosind fire chirurgicale foarte fine. Prin aceasta procedura se pot ridica zonele lasate ale fruntii, pometilor, mandibulei si gatului, insa nu se va produce aceeasi schimbare dramatica precum in cazul liftingului facial sau liftingul sprancenelor.

Durata
Aproximativ 30 de minute.

Efecte secundare

Posibilitatea aparitiei unor echimoze minore, umflaturi sau sensibilitati.

Recuperare
De scurta durata.
Va puteti intoarce la activitatile zilnice: dupa 2-3 zile.
Machiajul poate fi aplicat la scurt timp.

Riscuri
Rare cazuri de asimetrii, riduri, fire vizibile prin piele, infectii.

Rezultate

Imediate; chiar daca se asteapta sa nu tina mai mult de 3 ani pana cand aceste fire se vor subtia si vor fi necesare unele noi.

Tehnica
Inceperea procedurii de lifting de agatare a fibrelor, chirurgul va insera un ac prin piele in zona predeterminata si apoi va fi introdus un fir in piele, prin ac. Firele se vor agata de tesuturile moi odata inserate, acestea ajuta la suportul structurii care ajuta la lifting si repozitioneaza tesuturile. Acul este apoi inlaturat, medicul va ridica zonele lasate cu ajutorul unor suturi. In al doilea rand, va modela si sculpta, cu ajutorul firelor prinse de suturi, zonele care sunt lasate pe linia parului in zona tamplei. Pentru a mentint suturile intacte sub piele trebuie intarite cu mici carlige asemanatoare cu cele de pescuit. Firele sunt apoi intinse pentru a crea liftingul facial, pentru a pozitiona si a trage in zona dorita, inainte de a fi ancorate si taiate cat mai aproape de suprafata pielii.

Starea pacientului
Nu este necesara spitalizarea

Anestezie
Locala


Citeste si despre:

Liftingul fruntii Consumul redus de fibre - 6 riscuri pentru sanatate Liftingul gatului Liftingul facial (ritidectomie) 10 modalitati simple pentru cresterea aportului de fibre Fibrele si bolile diverticulare Proceduri cosmetice: liftingul facial De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Alimentatia si varsta - Rolul fibrelor in dieta Fibrele sunt utile in tratamentul afectiunilor intestinale Fibrele alimentare: regim de slabit Dieta bogata in fibre Beneficiile unei diete bogate in fibre Consumul de fibre si flatulenta excesiva Cum sa pierdeti in greutate cu ajutorul fibrelor