Liftingul Benelli

Publicat: 26 Mai 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Descriere
Aceasta procedura are rolul de a minimiza cicatricea lasata de interventia chirurgicala pentru corectarea sanilor. O bucata de tesut in forma de gogoasa este indepartata din jurul marginii areolei iar tesutul ce o inconjoara este cusut de areola. Liftingul Benelli este mai putin invaziv decat mastopexia completa.

Durata
Aproximativ 1-3 ore; nu ar trebui sa dureze la fel de mult ca si mastopaxia completa.

Efecte secundare
Echimoze temporare, umflaturi, disconfort, amorteala si depigmentarea pielii de pe sani.

Recuperare
Va puteti intoarce la activitatile normale: dupa aproximativ 1 saptamana.
Va puteti intoarce la activitatile zilnice: dupa aproximativ 1 saptamana.
Puteti face activitati fizice intense: dupa 1 luna.
Este posibil sa dureze mai bine de 1 an pentru ca cicatricile sa dispara complet.

Riscuri
Posibilitatea deteriorarii simturilor, a recuperarii lente si a pierderii tesutului mamelonului sau a tesutului areolar.

Rezultate
Pe termen lung; fluctuatiile de greutate si inaintarea in varsta pot afecta rezultatele.

Tehnica
In timpul liftingului Benelli, chirurgul va elimina excesul de piele din jurul areolei sub forma unei gogoase, facand o incizie extrem de atent selectionata. Acesta va lua bucata de piele "decupata" de deasupra areolei pentru un lifting aditional si coaserea pielii care ramane se face continuu, circular, de zona mai inchisa la culoare din jurul mamelonului. Daca nu este utilizat un implant, operatia poate duce la o forma rotunda a sanilor. Linia fina a cicatricii va fi foarte putin vizibila.

Starea pacientului
Nu este necesara spitalizarea.

Anestezie
Locala cu sedare
Generala


Citeste si despre:

Liftingul fruntii Liftingul gatului Liftingul facial (ritidectomie) Proceduri cosmetice: liftingul facial Informatii esentiale despre liftingul facial Ridicarea sanilor sau liftingul mamar Liftingul membrelor superioare (brahioplastia) Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood NEOSCOPE - Dermoingrijirea cu efect de lifting Ridicarea coapselor Chirurgia pleoapei (Blefaroplastia) Ce trebuie sa stiti inainte de efectuarea unei interventii estetice Avantajele si riscurile chirurgiei plastice si reconstructive Activitatea fizica creste sansele de prevenire a cancerului de san Remodelarea sanilor