Crampele musculare cauzate de temperaturi ridicate

Actualizat: 03 Septembrie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati



Crampele de caldura sunt spasme dureroase, involuntare, musculare care apar de obicei in timpul exercitiilor dificile, realizate in medii cu temperaturi inalte. Spasmele pot fi mai intense si prelungite decat sunt crampele tipice.

Aportul insuficient de lichide poate contribui adesea la declansarea crampelor de caldura.

Cauzele crampelor cauzate de caldura


Cauza exacta a crampelor provocate de caldura nu este cunoscuta, dar are cel mai probabil legatura cu deficienta de electroliti. Diverse minerale esentiale cum ar fi sodiu, potasiu, calciu si magneziu poarta denumirea de electroliti. Acestia sunt importanti pentru multiple functii ale corpului.

Un dezechilibru electrolitic poate provoca probleme medicale. Transpiratia contine o cantitate mare de sodiu si lipsa consumului de lichide dupa transpiratia abundenta, poate duce la o afectiune grava denumita hiponatremie.


Persoanele la care exista un risc mai mare de a face crampe cauzate de caldura sunt:

Care sunt semnele si simptomele crampelor cauzate de caldura?


Crampele cauzate de caldura sunt simptomele care debuteaza cel mai rapid, dintre toate manifestarile bolilor provocate in urma caldurii. De obicei, sunt insotite de transpiratie semnificativa si spasme involuntare ale muschilor mari ai corpului.

Atletii si jucatorii de fotbal fac cel mai des crampe musculare la nivelul picioarelor, iar cei care ridica greutati pot face crampe in zona muschilor bratelor sau cei ai abdomenului.

Tratament


Daca banuiti ca suferiti de crampe cauzate de caldura:

Contactati imediat medicul daca:

Remedii naturiste pentru crampele cauzate de caldura


Crampele declansate de caldura dispar indiferent daca luati sau nu masuri. Acestea raspund ingrijirii la domiciliu. In acest sens puteti sa:


Evitati consumul de tablete de sare care va pot afecta stomacul. In schimb inlocuiti in mod corespunzator volumul de lichide pierdut.


Citeste si despre:

Socul hipertermic - insolatia Riscurile practicarii sportului in zilele caniculare Semne si simptome: ce incearca organismul sa ne transmita? Cum sa facem fata caniculei? Epuizarea termica Bolile cardiovasculare si canicula Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Simptomele intoxicatiilor alimentare Intoleranta la caldura: simptome, cauze si tratament Canicula: la ce riscuri este expus organismul? Spasmul muscular nocturn – cum iti afecteaza somnul? Cum sa faceti fata durerilor aparute ca urmare a activitatii fizice Bolile autoimune
Cere sfatul medicului ×