Boli asociate cu temperaturile ridicate

Publicat: 03 Septembrie 2012
Autor: SfatulMedicului

GeneralitatiIn mod normal, corpul unei persoane se raceste prin transpiratie. Pe vreme calda, cand este si umiditatea ridicata, transpiratia nu este insa suficienta. Temperatura corpului poate creste pana la niveluri periculoase si astfel se pot dezvolta boli cauzate de caldura.

Exerctitiile excesive, starea generala de sanatate si petrecerea timpului in aer liber, pe vreme calda, sunt factori care stau la baza declansarii bolilor provocate de caldura. Varstnicii, copiii mici, bolnavii si persoanele supraponderale sunt cele mai expuse riscului. Consumul de fluide, restabilirea electrolitilor pierduti si limitarea perioadei petrecuta la temperaturi inalte pot ameliora inconvenientele bolilor asociate cu vremea calduroasa.

Cauze


Bolile legate de caldura apar atunci cand organismul nu se poate adapta la temperatura ridicata din mediul exterior sau interior, dupa exercitii fizice intense. Acestea pot sa apara inclusiv in urma supraexpunerii la caldura. Temperaturile normale ale corpului sunt depasite si pot afecta sau chiar opri functia sistemelor organismului.

Simptome


Exista diverse simptome care variaza de la usoare pana la severe si insotesc bolile declansate de caldura, printre care:

Categorii de risc


Categoriile de risc pentru bolile legate de caldura includ:

Printre situatiile care pot amplifica riscul aparitiei bolilor legate de caldura se numara:

Cum poate fi prevenita aparitia bolilor asociate cu caldura?


Exista mai multe moduri prin care poate fi redusa posibilitatea declansarii bolilor provocate de caldura:


Citeste si despre:

Tipuri de boli de piele Simptome ale bolilor respiratorii Ce boli pot ascunde poftele alimentare? Bolile autoimune Cum actioneaza stresul? Afla care sunt solutiile naturale antistres 5 simptome ale deficientei de magneziu: Cum poate fi combatuta hipomagnezemia si cum putem reface “rezervele” de magneziu din organism? Decodifica acum ingredientele produselor de ingrijire a pielii Boli de sezon (gripa, laringita, sinuzita, bronsita, pneumonia) Boli ale aparatului genital masculin - generalitati 10 metode de reducere a temperaturii in casa fara folosirea aerului conditionat Boli ale pielii ce se agraveaza primavara Insomnia si riscul aparitiei bolilor de inima