Plasturele cutanat va inlocui vaccinul antigripal injectabil din 2015

Actualizat: 27 Iulie 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Din 2015 plasturele cutanat ar putea inlocui vaccinarea injectabila! Oamenii de stiinta au conceput un plasture revolutionar care va permite vaccinului sa fie absorbit la nivelul pielii, inlocuind astfel vaccinurile conventionale antigripale.

Plasturele cuntanat contine sute de ace microscopice care strapung stratul exterior al pielii si apoi se dizolva, eliberand o doza de vaccin gripal. In aceste conditii, vaccinul nu va mai fi administrat de personalul medical calificat, fapt ce favorizeaza vaccinarea a milioane de oameni din tarile in curs de dezvoltare.

Pana in prezent, plasturele si-a dovedit eficienta in testele realizate in laborator si cercetatorii sunt nerabdatori sa inceapa si experimentele pe oameni. "Tehnoloiga este pregatita pentru a fi testata pe oameni. Cand vom dispune de fonduri pentru a putea suporta financiar studiile clinice, le vom initia. Sunt optimist ca vom pune bazele productiei altor medicamente cu microace in urmatorii trei ani dar si a unui vaccin antigripal in termen de cinci ani", a declarat Dr. Sean Sullivan.

Potrivit studiilor de laborator, vaccinarea cu ajutorul plasturelui cutanat asigura organismului un raspuns imunitar mai puternic.

Dr. Sean Sullivan, de la Institutul de Tehnologie din Georgia, America a declarat: "Preconizam ca oamenii isi vor achizitiona acesti plasturi din mall sau farmacie si ii vor administra acasa. Deoarece microacele se vor dizolva in piele nu vor mai prezenta vreun pericol dupa folosire, prevenindu-se riscul de infectie cu HIV sau hepatita, de exemplu".

Plasturele contine ace de doar 0.65 mm lungime. Acestea sunt realizate dintr-un polimer numit pirolidona de vinil care se dizolva in contact cu pielea. Vaccinul este liofilizat inainte sa fie mixat cu microacele, ceea ce inseamna ca nu trebuie pastrat, depozitat sau transportat in conditii speciale.


Citeste si despre:

Riscurile si beneficiile vaccinului antigripal Raspunsuri la intrebarile legate de vaccinul antigripal Vaccinul antigripal: mituri Vaccinarea antigripala (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) Vaccinul antigripal. Afla cum te protejezi de gripa sezoniera Cand trebuie facut vaccinul antigripal? De ce poti raci chiar daca te vaccinezi antigripal? Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Vaccinarea antigripala Vaccinarea antigripala la copii Atentionari cu privire la microbi si sfaturi pentru a-i indeparta Ghid practic de prevenire al racelii si gripei in acest sezon Gripa - metode de preventie Psoriazis, lupus eritematos, lichen plan, pitiriazis rozat - afectiuni cu leziuni papuloscuamoase si papule nonconfluente Bronsita: cauze, simptome si tratament
Cere sfatul medicului ×