Edilii sectoarelor 1 si 2 au anuntat masurile anticanicula

Publicat: 25 Iunie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Primariile sectoarelor 1 si 2 au stabilit masurile anticanicula, intre care instalarea de corturi, deschiderea unor puncte de prim ajutor si a liniilor telefonice speciale, la care pot fi sesizate cazurile de persoane a caror sanatate este afectata din cauza temperaturilor ridicate.

In sectorul 1, corturile vor fi amplasate, incepand de luni, in zone aglomerate precum Piata Universitatii, Piata Romana, Piata Victoriei, Domenii, Piata 1 Mai, Aviatiei sau Baneasa.

Potrivit Primariei Sectorului 1, punctele de prim ajutor vor functiona in toate institutiile administratiei publice locale de pe raza sectorului, precum si in farmaciile si magazinele cu care edilii au incheiat protocoale in acest sens.

Pentru a fi sesizate cazurile de persoane care au probleme de sanatate din pricina caniculei, bucurestenii din sectorul 1 pot apela serviciul de urgenta al cetateanului, la numarul de telefon 9450.

In sectorul 2, edilii au infiintat noua centre unde se va asigura, gratuit, distribuirea de apa plata si asistenta medicala primara. Aceste centre sunt deschise la sediul Primariei Sectorului 2, la oficiile de asistenta sociala, la centrele de informare a cetatenilor, precum si la Clubul inteleptilor si, respectiv, al Seniorilor.

Tot in sectorul 2, problemele de sanatate din cauza caldurii pot fi anuntate la linia telefonica gratuita cu numarul 0800.800.386, deschisa in intervalul 10.00 – 18.00.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, le-a cerut prefectilor, luni, sa informeze populatia despre spatiile care vor fi destinate celor care au nevoie sa se adaposteasca de caldura, prin toate mjloacele posibile.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, temperatura maxima in Bucuresti va ajunge, marti si miercuri, la 37 de grade.

Medicii recomanda sa se bea pana la patru litri de apa pe zi si sa se reduca consumul de tutun si bauturi alcoolice in perioadele de canicula, pentru a reduce efectele provocate de temperaturile ridicate.

In zilele cu temperaturi mai mari de 30 de grade, varstnicii, copiii si bolnavii cu afectiuni cronice, in special cardiace si respiratorii, ar trebui sa evite deplasarile in aer liber si frecventarea locurilor aglomerate. Atunci cand este necesara expunerea la soare, medicii recomanda protejarea cu palarii, umbrele, ochelari de soare si imbracaminte subtire din tesaturi naturale in culori deschise.


Citeste si despre:

Metodologia privind trimiterea copiilor care beneficiaza de o masura de protectie speciala la tratament medical in strainatate Semnele care va anunta ca suferiti de osteoporoza 10 semne care anunta intrarea la menopauza Infectia cu COVID-19: masuri de urmat atunci cand mergi la spital Masuri preventive pentru pastrarea unei vieti sanatoase Masuri de prim ajutor pentru leziunile copiilor Masurarea carbohidratilor la femeile cu diabet zaharat gestational Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Masurarea carbohidratilor la persoanele cu diabet zaharat insulino-dependent (DZ tip 1) Masurarea carbohidratilor la persoanele cu diabet zaharat non-insulino-dependent (DZ tip 2) Masurile de prevenire a raspandirii maladiei SIDA in Romania si de protectie a persoanelor infectate cu HIV sau bolnave de SIDA Masuri esentiale de prevenire a imbatranirii pielii Masuri pentru un somn de calitate in vacanta Primele semne care anunta sarcina Masuri de prim ajutor in cazul muscaturilor de caine. Cum pot fi prevenite infectiile