Dieta Nutrisystem

Actualizat: 07 Noiembrie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Dieta Nutrisystem presupune consumul controlat de alimente, gustari si mese cu putine calorii. Sistemul implica livrarea alimentelor la domiciliu, eliminand astfel efortul implicat de prepararea meselor sanatoase.

O zi tipica de dieta include trei mese si doua gustari. Glucidele din dieta au un indice glicemic general scazut. Dieta Nutrisystem ofera optiuni dietetice atat pentru barbati, femei, vegetarieni, cat si pentru diabetici. Alimentele pot fi selectate dintr-un meniu specific care ii poate ghida pe cei care doresc sa urmeze dieta sau pot fi alese si alte alimente, in functie de dorintele culinare individuale.

In general, dieta este sanatoasa. Mesele sunt sarace in sodiu, grasimi saturate si trans si includ, atat cereale integrale, cat si o mare varietate de alimente.

Dieta Nutrisystem poate avea o durata tipica de 28 de zile si are un program de tranzitie cu ajutorul caruia oamenii se pot adapta la noul mod de a manca. Cei care urmeaza dieta Nutrisystem pot alege mesele si deserturile dintr-un catalog de produse alimentare, pe tot parcursul celor 28 de zile sau pana cand renunta la aceasta dieta.

Programul dietetic include si un planificator care ofera instructiuni pas cu pas pentru ce anume si cat sa se consume la fiecare masa, precum si un ghid pentru produsele care pot fi incluse in mesele de la restaurant. Consilierea dietetica este oferita gratuit odata cu achizitionarea alimentelor din programul Nutrisystem.

Plan dietetic

Cei care opteaza pentru dieta Nutrisystem pot alege dintr-o oferta variata care contine peste 150 de antreuri si deserturi echilibrate ca nivel de proteine, grasimi si carbohidrati buni. Dieta este alcatuita in proportie de 55% din carbohidrati, 25% din proteine si 20% din grasimi. Cele mai multe dintre mese au un continut scazut de grasimi saturate si trans, sodiu si sunt bogate in cereale integrale. Mesele vor fi completate cu sase portii de fructe si legume, zilnic.

In fiecare zi se va consuma mic dejun, pranz, desert si in fiecare saptamana va exista o optiune care va putea incalca planul dietetic. Nu exista alternative care ar putea inlocui mesele recomandate, dar acestea pot fi completate cu fructe, legume, salate si lapte, achizitionate de la producatorii locali. Nu sunt permise zaharul, painea alba, bomboanele, prajiturile, alimentele procesate, alcoolul.

Avantajele si dezavantajele dietei Nutrisystem

- Dieta Nutrisystem este apreciata mai ales pentru simplitatea ei, pentru faptul ca sustine realizarea de exercitii fizice si contribuie la pierderea in greutate. Dieta este sanataoasa, iar mesele bine echilibrate pot oferi unei persoane toate elementele nutritive esentiale pentru organism, fara o restrictie severa de calorii, intalnita in alte diete.

- Dezavantajul este ca toate produsele alimentare sunt preambalate, contin cantitati mai mari de sodiu si nu sunt livrate in stare proaspata. De asemenea, cei care respecta planul de masa recomandat si prestabilit deja, nu pot invata cum sa-si prepare propriile mese sanatoase.

De aceea, atunci cand o persoana va renunta la dieta, s-ar putea ingrasa din nou. Pe de alta parte, deoarece planul dietetic presupune cumpararea suplimentara de alimente, in plus fata de mesele livrate, costurile ar putea fi mai ridicate decat in cazul in care s-ar cumpara doar produsele pe care o persoana ar putea sa le prepare pentru sine.


Citeste si despre:

Dieta cu indice glicemic scazut Dieta Ornish Dieta care previne aparitia pietrelor la rinichi Dieta cu ciocolata Dieta Sonoma Dieta restrictiva caloric Dieta celor 3 ore Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 4 Ingrediente Benefice pentru Pregatirea unui Corp de Vara Dieta pentru detoxifierea de primavara Scaderea in greutate: exista o dieta ideala? 5 motive de a include cartofii in dieta Dieta cu zmeura Dieta pentru hipoglicemie Dieta BRAT: recuperarea in urma tulburarilor gastrointestinale Dieta Perricone
Cere sfatul medicului ×