Dieta Medifast

Actualizat: 21 Noiembrie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Dieta Medifast este un plan alimentar care include portionarea meselor, dar si diminuarea cantitatii zilnice de grasimi, carbohidrati si calorii. Dieta utilizeaza inlocuitori pentru alimente, produsi de compania Medifast si, un numar limitat de preparate proaspete.

Inlocuitorii alimentari sunt nutrienti cu densitate ridicata si cu un continut scazut de calorii. La fel ca orice alta dieta saraca in calorii, dieta Medifast este destinata sa diminueze rapid greutatea corporala a persoanelor moderat-obeze si obeze. Este important sa cereti sfatul medicului si sa colaborati cu acesta inainte de a incepe orice fel de dieta de slabit, inclusiv dieta Medifast. Acelasi lucru trebuie pus in aplicare si pentru cei care urmeaza un tratament medicamentos, au diabet zaharat sau hipertensiune arteriala.

Scopul dietei este de a crea un deficit de calorii, care va permite celor care urmeaza dieta sa arda mai multe grasimi si sa slabeasca in timp ce isi mentin masa musculara. Dieta Medifast este cea mai potrivita pentru persoanele care au avut dificultati in a pierde in greutate, cu ajutorul altor tipuri de diete.

Planul Medifast 5 si 1

Bazele programului Medifast 5 si 1 consta in 3 planuri separate pentru:

Aceste planuri sunt concepute pentru a raspunde nevoilor nutritionale pentru fiecare persoana in parte. Planurile includ 5 inlocuitori pentru mese - in general, shake-uri - dar si supe, batoane speciale pentru slabit, fulgi de ovaz si budinci.

- Cei care urmeaza dieta trebuie sa manance la fiecare 2-3 ore si sa consume zilnic minim 2 litri de lichide (in special apa, dar si alte tipuri cat mai sanatoase de lichide). Planul 5 si 1 aduce o imbunatatire semnificativa a planurilor Medifast anterioare.

- Cei care urmeaza dieta pot sa consume produse Medifast, precum covrigei, omlete, supe, budinci si fulgi de ovaz - fiecare contin aproximativ 100 de calorii si cel putin 10 g de proteine. Aceste produse speciale sunt imbogatite cel putin 20% din valoarea lor nutritionala, cu vitamine si minerale. Pana la doua mese Medifast pe zi trebuie sa fie compuse din shake-uri Medifast cu glucozamina si condroitina.

- Alimente slabe si verdeturi. O masa pe zi trebuie sa fie "slaba si verde" - o portie mica de carne slaba si pana la doua cesti de salata sau legume. Aceasta masa este o completare excelenta a dietei zilnice si transforma dieta Medifast intr-un plan nutritional mai acceptabil pentru cei care o urmeaza.

Persoanele care aleg aceasta dieta pot sa-si prepare o data pe zi, o masa verde cu proteine, legume si o cantitate mica de grasime. Proteinele pot fi obtinute prin consumul de somon, macrou, carne de vita macra, oua si carne de pui sau curcan. Dintre legume, adeptii dietei pot sa consume 1-2 cesti de broccoli, conopida, spanac, vinete, dovlecei si salata verde.

Mentinerea greutatii dupa incetarea dietei Medifast

Planul Medifast 5 si 1 ofera un meniu care contine aproximativ 900 de calorii si 80-85 carbohidrati prin urmarea caruia se pierd in greutate aproximativ 4,5 - 10 kg pe saptamana.

Odata ce persoanele care respecta aceasta dieta ajung la greutatea dorita, planurile de tranzitie Medifast pot ajuta la revenirea consumului de alimente normale. Modificati treptat cantitatea de alimente normale, in timp ce reduceti produsele Medifast.

Tranzitia la dieta de intretinere (care este compusa in proportie de 99% din alimente normale) dureaza 8-16 saptamani, in functie de greutatea pierduta in timpul dietei Medifast.


Citeste si despre:

Dieta Ornish Dieta care previne aparitia pietrelor la rinichi Dieta cu ciocolata Dieta Sonoma Dieta restrictiva caloric Dieta celor 3 ore Dieta pentru detoxifierea de primavara Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Scaderea in greutate: exista o dieta ideala? 5 motive de a include cartofii in dieta Dieta cu zmeura Dieta pentru hipoglicemie Dieta BRAT: recuperarea in urma tulburarilor gastrointestinale Dieta Perricone Ce culoare are dieta dumneavoastra?